Na hlavný obsah

Tragédia v Poľsku: V meste Poznaň dôchodca bodol chlapca (†5). Zomrel v nemocnici počas operácie

Útočníka na mieste spacifikovala policajtka mimo služby.

Tragédia v Poľsku: V meste Poznaň dôchodca bodol chlapca (†5). Zomrel v nemocnici počas operácie
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP Photo/KWP Poznan

Päťročného chlapca pobodal v stredu (18. 10.) ráno z neznámych príčin dôchodca v meste Poznaň na západe Poľska. Chlapca previezli do nemocnice, lekárom sa ho však už nepodarilo zachrániť, informuje agentúra PAP.

Chlapec mal pobodanú hruď a zomrel počas operácie, priblížil Pawel Daszkiewicz, riaditeľ nemocnice Karola Jonschera v Poznani.

K incidentu došlo v poznanskej štvrti Łazarz, pričom policajtov na miesto činu privolali okolo 10.00 h ráno. „Útočníka na mieste spacifikovala policajtka mimo služby a náhodný okoloidúci,“ povedal hovorca miestnej polície.

Podľa svedkov zaútočil starší muž na skupinu detí predškolského veku, ktoré sprevádzal pedagogický personál. Podarilo sa mu bodnúť päťročného chlapca, ktorého následne previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahol.

Páchateľa zadržala polícia. Podľa jej hovorcu ide o 71-ročného muža, ktorý býva neďaleko, v jednom z nájomných bytov. Hovorca priblížil, že muž dosiaľ nemal nijaký záznam v policajnom registri a polícia nevie ani o žiadnom jeho prepojení s usmrteným chlapcom či jeho rodinou. „Nevieme, prečo tento útok spáchal,“ dodal.

Miestna prokuratúra informovala, že muža podozrivého z útoku oficiálne obvinia vo štvrtok (19. 10.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet