Na hlavný obsah

Farmárom sa podarilo zachrániť „najosamelejšiu“ ovcu v Británii. Ochranári zorganizovali protest

Voči jej záchrani protestujú ochranári.

Farmárom sa podarilo zachrániť „najosamelejšiu“ ovcu v Británii. Ochranári zorganizovali protest
Na záchrannú akciu ovce sa podujali farmári. Foto: Facebook/Scottish SPCA

Ich príbehy sú srdcervúce a určite ste ich už na sociálnych sieťach videli  – podvyživené psy, mačky či iné zvieratá, ktoré ochranári zachránili, či už z ulice alebo z rúk nezodpovedných majiteľov.

V Spojenom kráľovstve sa len nedávno podarilo zachrániť zúboženú ovcu, čo sa netradične nepáči práve ochrancom zvierat.

Ovečka Fiona, známa aj ako najosamelejšia ovca v Británii, bola dva roky odrezaná od sveta v skalnatých masívoch škótskej divočiny. Minulý mesiac sa v médiách objavila jej fotografia od turistu. Zviera malo extrémne hrubú vrstvu vlny a nemohlo sa preto takmer vôbec hýbať. 

Ovcu chcú umiestniť do kontaktnej zoo

Za jej záchranu sa spustila online petícia, ktorú podpísali tisíce ľudí. Záchranná akcia piatich farmárov, ktorí sa na lanách spustili dolu do rokliny, teda potom vzbudila veľkú pozornosť.

Napriek tomu, že Fionu zachránili, ochranári protestujú. Nepáči sa im, kam ju chcú umiestniť, aj keď to nie je na mäso. Miesto jej našli na farme, kam sa chodia pozerať na zvieratá rodičia s deťmi, teda do kontaktnej zoo.

Podľa skupiny aktivistov z organizácie Animal Rising však miesto spôsobí Fione stres, lebo ju po rokoch v samote budú deti obchytávať. Istým spôsobom bude tiež vykorisťovaná pre peniaze a stane sa z nej atrakcia.

Zorganizovali preto protest a nad miestnou farmou lietali dronom, čo vystrašilo miestnych farmárov. Tí tvrdia, že ovca sa u nich bude mať dobre ako v päťhviezdičkovom hoteli.

Problém naďalej pokračuje, medzičasom sa prihlásil aj jej pôvodný majiteľ. Ovcu preto ukryli na tajnom mieste. Médiá preto píšu, že Fiona bude opäť osamelá až do momentu, kým sa nevyrieši spor o jej nový domov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet