Na hlavný obsah

K americkej vojenskej lodi v Adenskom zálive vystrelili dve balistické rakety

Obe rakety dopadli do mora vo vzdialenosti zhruba 16 kilometrov od plavidla.

K americkej vojenskej lodi v Adenskom zálive vystrelili dve balistické rakety
Ilustračná snímka - plavidlo USS Mason. Foto: Profimedia

Smerom k lodi amerického námorníctva v Adenskom zálive z časti Jemenu kontrolovanom húsíjskými rebelmi vystrelili dve balistické rakety. Informovala o tom v pondelok (27. 11.) agentúra AP s odvolaním sa na americkú armádu. Obe rakety dopadli do mora vo vzdialenosti zhruba 16 kilometrov od plavidla USS Mason.

Americká vojenská loď v oblasti zasahovala, keď sa tu ozbrojenci zmocnili tankera Central Park vlastnícky napojeného na Izrael. „Nehlásili žiadne škody ani zranenia na žiadnom z plavidiel,“ uviedla americká armáda na vypálenie rakiet. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Armáda vo vyhlásení tiež poznamenala, že pri zásahu pri tankeri zadržala piatich ozbrojencov, ktorí sa snažili utiecť na rýchlej lodi, ale nakoniec sa vzdali. Či sú z nejakej organizovanej skupiny, zatiaľ nie je jasné.

V oblasti sa v posledných dňoch odohrali najmenej dva ďalšie námorné incidenty spojené s vojnou medzi Izraelom a radikálnym palestínskym hnutím Hamas.

Tanker Central Park spravuje a vlastní spoločnosť Zodiac Maritime, ktorá je súčasťou skupiny Zodiac Group izraelského miliardára Ejala Ofera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet