Na hlavný obsah

Lobotka pred zápasom s Islandom: Naša pozícia nie je jednoduchá, i keď to tak vyzerá

Slováci potrebujú získať v najbližších dvoch dueloch aspoň bod.

Lobotka pred zápasom s Islandom: Naša pozícia nie je jednoduchá, i keď to tak vyzerá
Na snímke stredopoliar Stanislav Lobotka (SSC Neapol) počas tlačovej konferencie. Foto: TASR

Slovenskí futbalisti potrebujú získať bod na to, aby si vybojovali účasť na ME 2024. Prvý pokus budú mať vo štvrtok (16. 11.) o 20.45 h v Bratislave v zápase proti Islandu, druhý o tri dni neskôr na pôde Bosny a Hercegoviny. Stanislav Lobotka verí, že oslavovať budú Slováci už po zápase s Islanďanmi, ktorých chcú zdolať.

Dvadsaťosemročný stredopoliar prišiel na reprezentačný zraz v dobrej nálade, hoci jeho klub SSC Neapol podľahol cez víkend Empoli 0:1. Aj preto sa chcel naladiť najmä na štvrtkový (16. 11.) zápas v národnom drese.

„Islanďania sú nepríjemní, mali s nimi starosti aj Portugalci. Prehusťujú stred ihriska. Nemôžeme strácať ľahké lopty, nás to potom bolí, keď beháme bez nej. Musíme dať do toho všetko. Zápas môžeme zlomiť aj v poslednej minúte. Musíme držať loptu, možno to nebudeme zo začiatku otvárať, ale musíme byť trpezliví a musíme nájsť medzeru v ten správny čas,“ povedal Lobotka.

Zverenci Francesca Calzonu sú v J-skupine na druhom mieste so šestnástimi bodmi za stopercentným Portugalskom. Na tretie Luxembursko majú náskok päť bodov, na Island o jeden viac.

„Naša pozícia nie je jednoduchá, i keď to tak vyzerá. My ten bod musíme získať. Ale kvalitu na to máme a nemôžeme hrať na remízu. V hlave musíme mať to, že ideme zvíťaziť,“ dodal stredopoliar Neapola.

Dôležitá bude psychika


Lobotka odohral v nedeľu (12. 11.) celý zápas v Serii A, no predtým v týždni v Lige majstrov odišiel z ihriska po tom, ako ho v dueli s Unionom Berlín (1:1) nakopol protihráč. Slovenského reprezentanta ošetrili, no následne držiac si ruku odkráčal na lavičku a na trávniku ho nahradil spoluhráč Giovanni Simeone: „Protihráč mi skočil na ruku a trafil mi nerv. Bolo to bolestivé, ale netrafil kosť a bolo to napokon v poriadku.“

Ani ďalší slovenský zástupca v Serii A neprežíva so svojím klubom Hellasom Verona ideálne obdobie. Tím Ondreja Dudu nezvíťazil už v desiatich zápasoch a patrí mi predposledná priečka v tabuľke.

„Trápime sa, ťažko zbierame body, snáď si napravím chuť v reprezentácii. Máme asi najlepšiu pozíciu, akú kedy reprezentácia mala. Potrebujeme bod, ale chceme vo štvrtok (16. 11.) vyhrať. Chceme postúpiť a osláviť to pred našimi fanúšikmi. Progres medzi nami a fanúšikmi je určite lepší ako na začiatku kvalifikácie a verím, že ich potešíme a spolu to oslávime.“

Viacerí reprezentační spoluhráči Dudu sa vyjadrili, že vo štvrtok proti Islandu to bude najmä o psychike. To isté zdôraznil aj 28-ročný stredopoliar: „Musíme byť pokojní, za ničím sa nehnať. Verím, že to zvládneme. Rozhodovať bude asi psychika a to viac ako čokoľvek iné. Ale chceme ísť do toho tak, že ideme vyhrať.“        

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport