Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan navýšil svoj náskok na čele tabuľky, Košice utŕžili deviatu prehru po sebe

Na víťazstvo stále čakajú Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce.

Niké liga: Slovan navýšil svoj náskok na čele tabuľky, Košice utŕžili deviatu prehru po sebe
Na snímke hráči Trnavy ďakujú fanúšikom po víťazstve 2:0 v zápase 14. kola futbalovej Niké ligy FC Košice - FC Spartak Trnava. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava majú po 14. kole Niké ligy na čele už šesťbodový náskok. Úradujúci majster triumfoval nad Skalicou 1:0 a pripísal si už ôsme ligové víťazstvo za sebou.

„Belasí“ hrali od 57. minúty bez vylúčeného Marka Toliča, no v závere rozhodol gólom Tigran Barseghjan. Druhá je Žilina, ktorá remizovala na ihrisku Trenčína 0:0.

Dobrú formu potvrdila Trnava, ktorá uspela tretíkrát v rade a posunula sa na tretie miesto. Spartak vyhral na ihrisku Košíc 2:0. Nováčik po sľubnom štarte do sezóny prehral v lige už deviaty zápas v sérii. Tréner Ján Kozák mladší tak ani vo svojom druhom zápase na lavičke nedokázal priviesť mužstvo k bodom.

Na víťazstvo stále čakajú MFK Zemplín Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce. Michalovce prehrali na ihrisku Banskej Bystrice 1:3. Zlaté Moravce podľahli Podbrezovej 0:2 a s troma bodmi v 14 zápasoch figurujú v tabuľke na poslednom mieste.

Tréner ViOnu Vladimíra Cifraniča očakával po prehre svoj koniec v klube, no zatiaľ sa tak nestalo. O budúcnosti 48-ročného kormidelníka sa rozhodne v pondelok.

V Trenčíne sa zrodila bezgólová remíza

Futbalisti druhého tímu tabuľky MŠK Žilina remizovali v piatkovom (10. 11.) zápase 14. kola Niké ligy . na ihrisku tretieho AS Trenčín 0:0. Domáci mali viac šancí na otvorenie skóre, ale koncovka. nebola ich silná stránka a gól Kupusoviča v 67. minúte neplatil pre ofsajd.

Trenčania nevyhrali už piaty ligový zápas za sebou. Žilina zaostáva za vedúcim Slovanom o šesť bodov.

AS Trenčín – MŠK Žilina 0:0

ŽK: Stolica (tréner), Bagin – Bari, Ndjeungoue. Rozhodovali: Dzivjak – Bednár, Kmec, 1873 divákov.

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš, Bondarenko, Gajdoš (32. Hollý) – Gong (72. Akila), Kupusovič (84. Jude), Soares

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Javorček, Gidi, Myslovič (84. Kopas), Bari (57. Rusnák) – Addo (46. Jambor), Adang (57. Bile), Ďuriš

Ružomberské čakanie na víťazstvo na ihrisku súpera pokračuje

Futbalisti DAC Dunajská Streda remizovali v dueli 14. kola Niké ligy doma s MFK Ružomberok 1:1 a figurujú na piatej priečke tabuľky. Aspoň bod im v nadstavenom čase zachránil presnou hlavičkou striedajúci chrovátsky útočník Bartol Barišič.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)

Góly: 90.+4 Barišič – 82. Boďa ŽK: Dimun, Csinger. Rozhodovali: Marhefka – Ferenc, Vitko, 4459 divákov.

DAC: Popović – Gruszkowski, Csinger, Andzouana–Vitális (66. Káčer), Čermák, Dimun (83. Romero) – Trusa (83. Barišić), Goure, Herc (66. Ramadan)

Ružomberok: Frühwald – Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký – Múdry, Zsigmund, Lavrinčík– Hladík (58. Chobot), Chrien (79. Boďa), Tučný (58. Šefčík)

Hostí predtým poslal do vedenia ľavačkou v 81. minúte rovnako striedajúci Martin Boďa. Ružomberok bodoval po predchádzajúcej šnúre troch prehier, počas ktorej ani raz neskóroval. V tabuľke mu patrí deviata pozícia a stále čaká na triumf na ihriskách súperov.

Michalovce sa troch bodov opäť nedočkali

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica si pripísali iba druhé domáce víťazstvo v prebiehajúcej sezóne Niké ligy. V sobotnom (11. 11.) dueli 14. kola vyhrali nad MFK Zemplín Michalovce 3:1 a v tabuľke im patrí siedma priečka. Zemplínčania tak stále čakajú na prvý trojbodový zápis v ročníku a sú predposlední.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 25. a 74. Rymarenko, 21. Depetris – 81. Marcin, ŽK: Pišoja – Volanakis. Rozhodovali: Smolák – Vorel, Pacák, 839 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Godál, Willwéber – Pišoja, Richtárech (90+2 Guimarães), Hlinka, Záhumenský (79. Migaľa) – Rymarenko (79. B. Ľupták), Depetris (68. Arevalo), Polievka (90+2 Hanes)

Michalovce: Ružinský – Šimko, Jeřábek, Volanakis (79. Mušák), Bahi – Bednár – Steinhübel (53. Van Kessel), S. Danko, Shimamura (79. L. Jánošík), Marcin – D. Pavúk (53. F. Vaško)

V úvode mali väčšiu aktivitu hostia, avšak do vedenia išli domáci po priamom kope Polievku, keď v šestnástke iba vystrel nohu Depetris a dal si tak darček k sobotňajším 35. narodeninám. Prešli iba štyri minúty a bolo 2:0, keď sa presadil z hranice šestnástky Rymarenko a ten si dal pre zmenu darček k meninám.

Aj na druhý gól prihrával Polievka. Po zmene strán poistil výhru tretím gólom Rymarenko, v závere Michalovčania kozmeticky upravili výsledok Marcinom.

O víťazstve Podbrezovej rozhodli góly v rozmedzí troch minút

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v sobotnom (11. 11.) zápase 14. kola Niké ligy na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0. Hostia rozhodli o plnom bodovom zisku dvoma gólmi v rozmedzí 55. až 58. minúty.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:0)

Góly: 55. Paraj, 58. Blahút, ŽK: Čonka, Suľa – Bajo, Rozhodovali: Očenáš – Košecký, Zemko, 624 divákov

Z. Moravce: Knobloch – Majdan, Suľa, Sluka, Čonka – Duga, Mondek – Čerepkai (61. Mijić), Brenkus (57. Gono), Nsumoh (61. J. Švec) – Balaj (61. Hodúr)

Podbrezová: Ludha – Oravec, Bakaľa (46. Ridwan), Bartoš – Grešák, Paraj, Bajo, Kováčik (90+1. Talakov) – Blahút (90+1. Ďatko), Assinor (79. Kuzma), Kabongo (57. Galčík)


Skóre zápasu otvoril premiérovým presným zásahom v sezóne obranca Paraj. O tri minúty neskôr spečatil ôsmy triumf Podbrezovej v sezóne stredopoliar Blahút. Podbrezová je s 26 bodmi na 3. mieste tabuľky, Zlatomoravčania majú na konte iba tri body a sú na poslednej 12. priečke.

Slovan pokračuje na víťaznej vlne

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom (12. 11.) stretnutí 14. kola Niké Ligy nad Skalicou 1:0. Úradujúci majster hral od 57. minúty bez vylúčeného Marka Toliča, no v závere rozhodol o triumfe Tigran Barseghjan. Slovan zvýšil svoj náskok na čele tabuľky, keď druhá Žilina na neho stráca šesť bodov. Skalica figuruje na ôsmej pozícii.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Góly: 84. Barseghjan, ŽK: Barseghjan, Pauschek – Nagy, Podhorin, Mášik, Smékal, Sobczyk. Rozhodovali: Ziemba – Hrmo, Vass, ČK: 57. Tolič (Slovan) po druhej ŽK, 3011 divákov.

Slovan: Borjan – Pauschek, Bajrič, Wimmer, Lovat (66. Blackman) – Kucka, Kankava – Tolič – Barseghjan (90.+3 Savvidis), Čavrič, Strelec (66. Zmrhal)

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Nagy, Mášik (76. Hollý) – Morong, Haša (73. Sobczyk), Gaži (90.+2 Špehar) – Smékal


Domáci boli od úvodu aktívnejší a zahrozili hneď v druhej minúte, ale Kucka z priameho kopu tesne minul. Krátko na to bol blízko gólu Čavrič, no trafil len do žrde. Skaličania sa po polhodine dostali do prečíslenia 2 na 1, no Smékal vo veľkej šanci prestrelil bránu Borjana.

Po 17 minútach druhého polčasu dostal Tolič druhú žltú kartu a Slovan dohrával duel v desiatich. Hostia mohli otvoriť skóre stretnutia, no striedajúci Sobczyk a ani Morong nemierili presne. Domáci napriek početnej nevýhode skórovali v 84. minúte, keď Barseghjan trafil presne spoza šestnástky. Slovan už vedenie ubránil a vyhral deviatykrát v rade v lige.

Pred stretnutím si domáci Lucas Lovat prevzal ocenenie za gól mesiaca október. Brazílsky obranca po exportnom zakončení rozhodol šláger na ihrisku Spartaka Trnava (2:1).

Košice s deviatou prehrou v rade

Futbalisti FC Košice prehrali deviaty ligový zápas po sebe. V nedeľňajšom (12. 11.) stretnutí 14. kola Niké ligy prehrali na domácom trávniku s FC Spartak Trnava 0:2. Oba góly padli v druhom polčase, keď sa v 48. minúte presadil Philip Azango a o dve minúty aj Filip Bainovič.

Nováčik súťaže zatiaľ naposledy bodoval v 6. kole proti Zlatým Moravciam (1:0). Trnavčania poskočili po treťom víťazstve po sebe na priebežnú 3. priečku, na ktorej strácajú dva body na druhú Žilinu. Nováčik súťaže FC Košice je na 10. mieste, na posledný 12. FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble má štvorbodový náskok.

FC Košice – FC Spartak Trnava 0:2 (0:0)

 Góly: 48. Azango, 50. Bainovič. Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Straka, ŽK: Šindelář

Košice: Kira – Golikov (75. Sovič), Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák – Liener (58. Sagna), Gallovič (75. Qose), Anane (70. Vasiľ), Faško – Medved

Trnava: Takáč – Koštrna, Štetina, Kóša, Daniel – Zeljkovič – Azango (87. Paur), Ofori (87. Štefánik), Bainovič (77. Procházka), Bukata (70. Šulek) – Ďuriš (77 Ristovski)

Prvý polčas neponúkol veľa futbalovej krásy, miernu hernú prevahu mali hostia. Diváci však nevideli priamu strelu na bránku a vyústením bolo bezgólové skóre. Všetko podstatné sa udialo v úvodnej päťminútovke druhého dejstva.

Po sérii chýb domácich sa Daniel dostal k centru z ľavej strany a nepokrytý Azango hlavou otvoril skóre – 1:0. Zaskočení domáci inkasovali krátko na to druhýkrát, tentoraz sa prízemnou strelou z hranice šestnástky presadil Bainovič – 0:2. Hostia si do konca zápasu bez väčších problémov postrážili dvojgólový náskok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport