Na hlavný obsah

Nový tréner Humenného Štrba: Láka ma táto výzva, chcem tomuto klubu pomôcť

Humenné doposiaľ získalo 12 bodov a patrí mu posledná priečka.

Nový tréner Humenného Štrba: Láka ma táto výzva, chcem tomuto klubu pomôcť
Na snímke nový tréner Humenného Martin Štrba. Foto: ČTK/Hájek Ondřej

Hokejisti HC 19 Humenné majú od utorka (14. 11.) nového trénera. Stal sa ním 47-ročný Čech Martin Štrba, ktorý naposledy pôsobil v druhej najvyššej českej súťaži ako hlavný tréner Prostějova. Pri kormidle nahradil Rusa Andreja Parfenova. Ten požiadal o uvoľnenie z funkcie v priebehu uplynulého týždňa.

„Tréner to už asi aj cítil sám, cítili sme to všetci, že tím potrebuje nový impulz a na ukončení kontraktu sme sa tak dohodli rýchlo,“ objasnil koniec Parfenova, ktorý sa medzičasom stal asistentom trénera účastníka KHL – Kchunlun Červená hviezda, prezident klubu Peter Ždiňák.

„K trénerovi sme sa dostali cez jedného agenta, ktorý nám dohadzuje aj hráčov. Dohodli sme sa v podstate hneď, rokovania boli veľmi rýchle,“ dodal Ždiňák.

V minulosti pôsobil Martin Štrba ako hráč v slovenskej extralige, keď v sezóne 2008/2009 obliekal dres Zvolena. „Bol to výborný polrok. Ak si dobre pamätám, vypadli sme s Košicami v siedmom semifinále. Hrali sme dobrý hokej, takže mám na Slovensko len tie najlepšie spomienky,“ zaspomínal si dvojnásobný majster českej najvyššej súťaže.

Od vedenia dostal voľnú ruku

Pre bývalého útočníka pôjde v trénerskej kariére o celkovo piaty angažmán v mužskom hokeji, prvý v zahraničí. „V stredu sme sa dohodli na ukončení spolupráce v Prostějove a cestou späť mi volal prezident klubu, či by som nemal záujem trénovať Humenné. Samozrejme, túto ponuku som prijal, je to slovenská extraliga a som za to rád. Dohodli sme sa v priebehu jedného dňa, včera som priletel a som tu,“ vyjadril sa na margo svojho príchodu nový humenský tréner.

Humenčania sú po sedemnástich odohraných zápasoch v tabuľke na poslednom mieste so ziskom dvanástich bodov a šesťbodovým mankom na predposledné Michalovce. Prioritou zostáva záchrana extraligy.

„Kde nie je veľa práce? Viem, že Humenné je v tabuľke posledné a ja spravím všetko pre to, aby som tím posunul nahor. Láka ma táto výzva, chcem tomuto klubu pomôcť,“ povedal odhodlane Štrba pred prvým tréningom s tímom.

Po reprezentačnej prestávke sa Zemplínčania vrátia do súťažného kolotoča domácim piatkovým zápasom proti Novým Zámkom. Čas na aklimatizáciu pre českého kormidelníka je krátky.

„Tréner predo mnou spravil kus dobrej práce a na to chcem nadviazať. Niečo upravím, niečo zostane. Je to teraz ťažké. Mám tri dni na to, aby som sa spoznal s hráčmi a celkovo tímom.
V piatok (17. 11.) začíname, bude to chcieť určite trpezlivosť. Niečo už ale v hlave mám, čo chcem do tímu dostať.“

O zmenách v tíme sa zatiaľ tréner s vedením nerozprával, avšak priznal, že dostal voľnú ruku vo výbere. „Zatiaľ sme sa nerozprávali o tom, či do tímu niekto pribudne, alebo niekto odíde. Hráči, ktorí tu sú majú možnosť mi ukázať, že chcú pre tím niečo spraviť,“ povedal na záver nový humenský kouč.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport