Na hlavný obsah

Poslanci schválili programové vyhlásenie vlády, rozprava trvala štyri dni

Zahlasovalo zaň 78 poslancov.

Poslanci schválili programové vyhlásenie vlády, rozprava trvala štyri dni
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR/Jaroslav Novák

Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili programové vyhlásenie vlády (PVV) premiéra Roberta Fica (Smer-SD). V pléne parlamentu sa o ňom diskutovalo štyri dni. Za jeho prijatie zahlasovalo 78 poslancov, proti hlasovalo 65 zákonodarcov. Nikto sa hlasovania nezdržal, v pléne sedelo 143 poslancov. Týmto hlasovaním zároveň vyjadrili dôveru štvrtej vláde R. Fica.

Podľa záznamu hlasovania zverejneného na stránke NR SR sa hlasovania nezúčastnili šesti opoziční poslanci, z toho dvaja z klubu PS, dvaja z klubu Slovensko, jeden z klubu KDH a jeden z SaS. Predseda SNS Andrej Danko oznámil, že sa z hlasovania ospravedlnil jeden koaličný poslanec, a to Pavel Ľupták (SNS).

Opozičné strany ešte pred hlasovaním v pléne avizovali, že za vládny program nezahlasujú. Predseda KDH Milan Majerský aj napriek tomu podotkol, že hnutie v programe našlo body, za ktoré by mohlo v budúcnosti zahlasovať.

Na snímke tabuľa počas hlasovania o Programovom vyhlásení vlády SR na 3. schôdzi NR SR.
Tabuľa počas hlasovania o PVV.Foto: TASR/Jaroslav Novák

Hnutie Slovensko/KÚ/Za ľudí rovnako oznámilo, že za PVV hlasovať nebude. Zároveň kritizovalo aj nezákonné kroky, ktoré v polícii urobil nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Klub hnutia Progresívne Slovensko kritizoval náladu v spoločnosti a udalosti, ktoré sprevádzali predošlú vládu R. Fica. Taktiež avizovalo, že za PVV nezahlasuje. Podobne sa vyjadrila strana SaS.

Podporu programového vyhlásenia vlády vopred oznámili všetky koaličné strany, teda Smer-SD, Hlas-SD aj SNS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko