Na hlavný obsah

Poslanci ukončili diskusiu o vládnom programe, budú hlasovať o dôvere vláde

Premiér Fico požiadal parlament o podporu.

Poslanci ukončili diskusiu o vládnom programe, budú hlasovať o dôvere vláde
Poslanci v rokovacej sále parlamentu. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili v utorok (21. 11.) dopoludnia diskusiu k programovému vyhláseniu vlády. Hlasovať o ňom majú približne o 11.30 h po prestávke na rokovanie poslaneckých klubov. Oznámil to v pléne NR SR predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa v závere diskusie poďakoval rečníkom a požiadal parlament o podporu vládneho programu. Dodal, že členovia vlády sledovali a zaznamenávali obsah všetkých vystúpení. Vo viacerých bolo podľa neho veľa podnetných myšlienok.

Naposledy hovorili poslanci o vládnom dokumente vo štvrtok (16. 11.) do večerných hodín. Poslanci si preto skrátili aj obednú prestávku, pretože do diskusie o PVV sa prihlásilo rekordných 50 rečníkov.

Diskusia o PVV sa začala v utorok (14. 11.). Poslancom ho predložil premiér a požiadal ich o vyslovenie dôvery. V úvode diskusie vystúpil aj predseda parlamentu, členovia vlády sa veľmi nezapájali.

Diskusii tak dominovali vystúpenia opozičných poslancov. Opozícia vládnemu programu vyčítala, že je málo konkrétny. Avizovala, že ho nepodporí.

Okrem vládneho programu majú poslanci na aktuálnej schôdzi prerokovať aj dve novely v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti a novelu zákona o 13. dôchodku.

Obmedzenie novinárov pokračuje

V parlamente sa novinárom zrejme ani v utorok (21. 11.) nebude pracovať ľahšie. Po slovnej potýčke medzi Igorom Matovičom (Slovensko) a Jánom Mažgútom (Smer-SD) pred živým vstupom do RTVS Peter Pellegrini sprísnil podmienky nahrávania rozhovorov. Tie sú obmedzené na miestnosť pre tlačové besedy, vestibul NR SR a knižnicu.

Pellegrini uviedol, že tieto obmedzenia novinárom zruší v prípade, že Matovič a poslanci hnutia Slovensko prisľúbia, že k podobným potýčkam už nedôjde. Matovič však na takúto podmienku pristúpiť nechce.

Pellegrinimu ponúkol svoj poslanecký mandát, ak vdovám, vdovcom, sirotám a starobným dôchodcom vyplatí 13. dôchodok ešte pred Vianocami a nezoberie seniorom rodičovskú penziu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko