Na hlavný obsah

Pre husté sneženie uzavreli horské priechody Donovaly a Šturec

Obmedzenie platí pre nákladné vozidlá.

Pre husté sneženie uzavreli horské priechody Donovaly a Šturec
Pluh odhŕňa sneh na horskom priechode Donovaly. Foto: TASR/Ján Krošlák

Horské priechody Donovaly a Šturec sú pre husté sneženie uzavreté pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky. Na webe zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC).

Pre nákladnú dopravu uzavreli aj cesta II/531 v úseku od Tisovca cez Muráň až po Červenú Skalu. Obmedzenie pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky platí aj na horskom priechode Príslop. „Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov v južnej časti okresu Košice-okolie, na diaľnici D1 Levoča – Košice a v oblasti Lovinobane,“ uviedla SSC.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý.

Čerstvý až kašovitý sneh je na diaľnici D1 v úseku Košice-sever – Bidovce či rýchlostnej ceste R1 medzi Tekovskými Nemcami a Novou Baňou. Ale aj na rýchlostnej ceste R4 v okolí Košíc a na obchvate Svidníka, na rýchlostnej ceste R2 v úseku Figa – Gemer a na obchvate Oždian.

„Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu miestami do štyroch až piatich centimetrov sa vyskytuje najmä na cestách v hornatých častiach Žilinského, Banskobystrického, Prešovského a najmä Košického kraja,“ dodala SSC.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek prevažne vlhký až mokrý, ojedinele suchý.

Čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh sa nachádza na horských priechodoch Dobšiná, Chorepa, Herlianske Sedlo, Vrchslatina, Súľová, Huty, Oravská Lesná, Besník, Dargov, Čertovica, Látky-Prašivá, Klenov, Soroška, Cukmantel, Pusté Pole, Grajnár a Podspády a Štós.

„Na horskom priechode Zbojská sa miestami nachádza vrstva zľadovateného snehu,“ upozornila SSC.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny