Na hlavný obsah

Slovensko zasiahlo sneženie, ktoré narušilo dopravu. Horské priechody už sprejazdnili, niekde s obmedzeniami

Informujú o tom zdroje dopravných informácií.

Slovensko zasiahlo sneženie, ktoré narušilo dopravu. Horské priechody už sprejazdnili, niekde s obmedzeniami
Ilustračná snímka. Foto: FB/Polícia SR - Žilinský kraj

Dopravu na slovenských cestách v utorok (28. 11.) ráno a dopoludnia komplikovali viaceré nehody a neupravené cesty.

Pre husté sneženie museli pre nákladnú dopravu uzavrieť horské priechody Donovaly, Dobšiná aj Soroška. Slanec bol ťažko prejazdný, úplne uzavreli horský priechod Dielik medzi Muráňom a Tisovcom.

Ešte pred obedom horský priechod Soroška sprejazdnili. Od poludňajších hodín je prejazdný pre všetku dopravu aj horský priechod Donovaly.

Podľa Banskobystrickej regionálnej správy ciest sú všetky cesty v kraji zjazdné, obmedzenia pre nákladnú dopravu platia na ceste medzi Muráňom a Červenou Skalou a na horskom priechode Dielik medzi Tisovcom a Muráňom.

Ostatné hlavné horské priechody – Šturec, Kremnické Bane a Čertovica sú prejazdné bez obmedzení, sú tu však nutné zimné pneumatiky.

Polícia apeluje na vodičov, aby v aktuálnych nepriaznivých poveternostných podmienkach zvážili nutnosť svojej cesty. „V prípade, že nemôžete cestu odložiť, uberte nohu z plynu, dodržiavajte potrebné rozostupy medzi autami a zbytočne neriskujte neprimeranými manévrami s vozidlom,“ dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová..

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pre stredné a východné Slovensko pred tvorbou snehových jazykov a závejov. Tie môže predstavovať nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Situáciu na cestách, ktorú komplikuje sneženie, sledovali v relácii Aktuálne :24 redaktori RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny