Na hlavný obsah

Tragická nehoda v centre Michaloviec: Chodec prišiel o život po zrážke s autobusom

Cez cestu prechádzal na červenú a bez reflexných prvkov.

Tragická nehoda v centre Michaloviec: Chodec prišiel o život po zrážke s autobusom
Policajná snímka z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Pri zrážke s autobusom prišiel v pondelok (13. 11.) podvečer v Michalovciach o život 51-ročný chodec. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. V súvislosti s tým pripomína povinnosť používať reflexné prvky.

Chodec kráčal okolo 17.00 h po Holého ulici bez akéhokoľvek reflexného prvku. „Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania pravdepodobne v čase, keď na riadenom priechode pre chodcov svietil červený signál ‚Stoj!‘,“ spresnila. Vodič autobusu medzimestskej dopravy do neho narazil po prejdení križovatky s ulicou Kpt. Nálepku na svetelný signál „Voľno“. Chodec sa po zrážke dostal pod kolesá autobusu. Zraneniam na mieste podľahol.

Vodiča autobusu podrobili dychovej skúške. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý chodec, budú zisťovať pri pitve. Nehodu ďalej vyšetrujú. Polícia už začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Chodci musia používať reflexné prvky

Ivanová pripomína, že chodci majú povinnosť používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti, ak idú po ceste v obci i mimo nej. Za zníženú viditeľnosť sa nepovažuje len dážď či sneh, ale i tma.

„Pre vlastnú bezpečnosť by ich však mali za zníženej viditeľnosti chodci používať vždy, keď musia vstúpiť na vozovku, prípadne cez ňu potrebujú prejsť, a to najmä tam, kde nie sú vybudované chodníky, kde je slabé alebo dokonca žiadne pouličné osvetlenie, alebo kde chýba krajnica a chodec musí kráčať po ceste,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny