Na hlavný obsah

Štát preplatí viacerým okresom výdavky spojené s mimoriadnymi situáciami

Celková výška pomoci presiahne 562-tisíc eur.

Štát preplatí viacerým okresom výdavky spojené s mimoriadnymi situáciami
Vyliate prítoky Nitrice a voda z lesov vo Valaskej Belej zaplavila pivnice rodinných domov a podmyla viacero ciest. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Vládny kabinet na stredajšom (8. 11.) rokovaní schválil pomoc pre viaceré okresy na výdavky pri mimoriadnych situáciách. Celková výška pomoci presiahne 562-tisíc eur.

Vyše 21-tisíc eur poputuje obci Valaská Belá, ktorú v lete 2021 zasiahla povodeň. „Škody vyčíslila verifikačná komisia v celkovej výške 21 100 eur,“ uviedol predložený materiál. Z 28 posudzovaných žiadostí komisia v jedenástich prípadoch vyhodnotila, že žiadosti neboli oprávnené.

Vláda rovnako schválila aj úhradu výdavkov súvisiacich so záchrannými prácami počas mimoriadnych situácií v územnej pôsobnosti viacerých okresných úradov. Celková suma, na záchranné práce počas 18 mimoriadnych udalostí, ktorú si rozdelia, predstavuje viac ako 541-tisíc eur.

Následky víchrice či snehovej kalamity

Najvyššia čiastka, a to bezmála 262-tisíc eur, bude smerovať na výdavky súvisiace s víchricou v územnej pôsobnosti okresných úradov Sobrance, Nitra a Bardejov.

Ďalších viac ako 217-tisíc je určených na výdavky súvisiace so záchrannými prácami pri snehovej kalamite v pôsobnosti okresného úradu Žilina. Vyše 34-tisíc eur by si mali rozdeliť Rimavská Sobota, Senica, Trnava a Čadca, a to na výdavky spojené so záchrannými prácami pri prívalových dažďoch.

Košice, Prešov, Levoča a Sabinov dostanú celkovo viac ako 19-tisíc eur na výdavky súvisiace s požiarmi a pre okresy Košice-okolie, Poprad a Liptovský Mikuláš je určených takmer 8 500 eur na výdavky spojené s ohrozením zdravia II. stupňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika