Na hlavný obsah

WhatsApp zavádza nový spôsob overovania účtu

Alternatívny spôsob ponúkne e-mailová adresa.

WhatsApp zavádza nový spôsob overovania účtu
WhatsApp. Foto: TASR/AP Photo/Martin Meissner, File

WhatsApp neustále vylepšuje svoju platformu pre bezpečnosť a ochranu svojich používateľov. Služba odosielania správ už dlhú dobu podporuje šifrované chaty a šifrované zálohy typu end-to-end, ale s pribúdajúcimi podvodmi samotné nestačia na ochranu vášho účtu. Aplikácia prichádza s novým spôsobom overovania, informuje o tom web Lifehacker.

WhatsApp účet je momentálne prepojený s vaším mobilným číslom. Po prihlásení vyžadoval, aby ste účet overili prostredníctvom SMS. To predstavuje bezpečnostné riziko, pretože ak nemáte prístup k svojmu číslu, účet WhatsApp sa zablokuje. WhatsApp preto pracuje na prepojení vašej e-mailovej adresy, čím poskytuje alternatívny spôsob prístupu k vášmu účtu.

Spoločnosť Meta pridala možnosť prvýkrát overiť svoj WhatsApp účet prostredníctvom e-mailovej adresy. Keď tak urobíte, budete môcť na potvrdenie svojej identity použiť kód, ktorý vám bol zaslaný na váš e-mail, namiesto toho, aby ste sa spoliehali na tradičnú SMS. 

Nejde sa však o úplne nahradenie SMS. Stále musíte prepojiť svoje telefónne číslo s WhatsApp, ako vždy. Toto je druhá možnosť overenia pre prípady, keď nemôžete alebo nechcete používať SMS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet