Na hlavný obsah

Na útok vo vlaku reagovala aj Katolícka univerzita. Napadnutá študentka zostáva v stabilizovanom stave

Mladá žena na univerzite študuje.

Na útok vo vlaku reagovala aj Katolícka univerzita. Napadnutá študentka zostáva v stabilizovanom stave
Policajti zasahujú pri incidente vo vlaku na Spiši. Foto: RTVS

Na incident, pri ktorom mladú ženu v stredu (1. 11.) vo vlaku na Spiši dobodal muž reagovala aj Katolícka univerzita v Ružomberku. Žena je jej študentkou.

„Na Katolíckej univerzite len ťažko v tejto smutnej chvíli hľadáme slová, ktoré by dokázali vyjadriť smútok a zdesenie, ktoré prežívame. Sme zhrození z agresivity a násilia, ktoré hlboko odsudzujeme,“ píše univerzita na sociálnej sieti.

„Našu študentku, spolužiačku a kamarátku ubezpečujeme o našich modlitbách, blízkosti a pomoci. Veľmi si prajeme jej skoré zotavenie. Ďakujeme všetkým, ktorí našej študentke poskytli prvú pomoc a zachránili jej život, osobitne vlakovej sprievodkyni, spolucestujúcim a záchranným zložkám. Prosíme, dávajte pozor nielen na seba, ale i na druhých,“ pokračuje status.

Dvadsaťdvaročnú študentku, ktorá sa stala terčom útoku, museli hospitalizovať. Vo štvrtok (2. 11.) podstúpila operáciu. Hovorkyňa spišskonovoveskej nemocnice RTVS potvrdila, že je v stabilizovanom stave.

Vražda v štádiu pokusu

K incidentu došlo vo vlaku na trase Košice-Žilina. Muž bodol mladú ženu päťkrát, bodal ju do krku a ramena. Žene pomohla pohotová reakcia sprievodkyne. Tá strhla v kupé záves a snažila sa jej ním krvácanie zastaviť.

Útočník sa po čine snažil utiecť. Spacifikovali ho dvaja muži. Na mieste zasahovali policajti aj záchranári. Útok sa stal krátko pred 20.00 h tesne pred príchodom vlaku do železničnej stanice v Spišskej Novej Vsi. K útoku došlo vo štvrtom vagóne pre cestujúcich s malými deťmi.

Podľa zdroja RTVS sa páchateľ s mladou ženou nepoznali. Páchateľ si zrejme študentku, ktorá sedela sama v kupé, vytipoval. Muža začala polícia trestne stíhať pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko