Na hlavný obsah

Muža, ktorý v stredu dobodal 22-ročnú študentku vo vlaku na Spiši, začala polícia trestne stíhať

V súčasnosti sa vykonávajú ďalšie procesné úkony.

Muža, ktorý v stredu dobodal  22-ročnú študentku vo vlaku na Spiši, začala polícia trestne stíhať
Policajti eskortujú útočníka. Foto: RTVS

Muža, ktorý v stredu (1. 11.) dobodal 22-ročnú študentku vo vlaku na Spiši, začala polícia trestne stíhať pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

„V súčasnosti sa vykonávajú ďalšie procesné úkony smerujúce k objasneniu všetkých okolností, ktoré sú dôležité pre trestné konanie a ktoré podozrivú osobu viedli k spáchaniu tohto skutku,“ napísala polícia. Podozrivého muža umiestnili do cely policajného zaistenia.

V prvý novembrový sviatočný deň, krátko po 20.00 h, došlo v jednom z vlakov smerujúcich do Žiliny „takmer k tragédii“.

Polícia tvrdí, že podľa predbežných výsledkov vyšetrovania v jednom z vlakových kupé osoba „bez zjavného dôvodu“ zaútočila na 22-ročnú ženu, ktorej spôsobila viaceré bodno-rezné poranenia v oblasti krku a rúk.

„Po príchode vlaku do železničnej stanice Spišská Nová Ves sa podozrivá osoba snažila z vlaku ujsť,“ dodali policajti. V úteku jej mali zabrániť spolucestujúci z vedľajšieho kupé.

„Poškodenú 22-ročnú ženu si do svojej starostlivosti prevzala posádka RZP, ktorá ju previezla do nemocnice. V nemocnici je hospitalizovaná aj naďalej a je mimo ohrozenia života,“ uzavrela polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny