Na hlavný obsah

B. Paška aj prokurátor špeciálnej prokuratúry sa odvolali proti rozsudku špecializovaného trestného súdu

Ide o kauzu nákupu nábytku pre nemocnicu.

B. Paška aj prokurátor špeciálnej prokuratúry sa odvolali proti rozsudku špecializovaného trestného súdu
Na snímke Branislav Paška. Foto: TASR/Ján Krošlák

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) i obžalovaný Branislav Paška podali odvolanie proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v kauze nákupu nábytku pre Univerzitnú nemocnicu Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. Súd Pašku zatiaľ neprávoplatne odsúdil na súhrnný sedemročný trest väzenia.

Samosudca ŠTS uznal obžalovaného ešte v novembri za vinného zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. „Uložil mu súhrnný trest odňatia slobody vo výmere sedem rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia,“ spresnila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Súd uložil obžalovanému povinnosť nahradiť poškodenej UNLP v Košiciach škodu vo výške 151 260 eur. „Rozsudok nie je právoplatný, keďže obžalovaný proti nemu podal odvolanie, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR. Prokurátor si ponechal zákonom stanovenú lehotu na vyjadrenie,“ podotkla hovorkyňa.

Napokon sa odvolal aj prokurátor. „Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal odvolanie voči rozsudku, voči trestu, v zákonnej lehote. Po doručení rozsudku bude odvolanie odôvodnené,“ priblížila pre hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Obžalovaný Branislav Paška si momentálne odpykáva päťročný trest väzenia za kauzu nákupu ultrazvukov pre UNLP v Košiciach. Ide o synovca nebohého expredsedu Národnej rady SR Pavla Pašku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko