Na hlavný obsah

Ema Kapustová v stíhačke trafila všetkých 20 terčov a získala prvé body v kariére vo svetovom pohári

Kapustová obsadila 28. miesto.

Ema Kapustová v stíhačke trafila všetkých 20 terčov a získala prvé body v kariére vo svetovom pohári
Na snímke slovenská biatlonistka Ema Kapustová. Foto: Slovenský biatlon/Lukáš Daubner

Francúzska biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová triumfovala po šprinte aj v stíhacích pretekoch na 10 km na podujatí SP vo švajčiarskom Lenzerheide. Vyhrala v čase 27:31,0 minúty, keď v závere zdolala krajanku Juliu Simonovú (+25,2s). Tretia bola Nórka Marit Ishol Skoganová (+1:13,6).

Jediná Slovenka Ema Kapustová vylepšila svoje maximum, obsadila 28. miesto a získala prvé body v kariére.

Pozrite si finiš slovenskej reprezentantky Emy Kapustovej:

Dvadsaťsedemročná Braisazová-Bouchetová odštartovala s náskokom 12 sekúnd pred Nórkou Ingrid Landmarkovou Tandrevoldovou a napriek jednej chybe na prvej položke stále viedla. Na druhú priečku sa posunula Simonová, ktorá obhajuje celkový triumf. Rovnaké poradie bolo aj po záverečnej stojke a v cieli.

Braisazová-Bouchetová vyhrala druhé preteky v tejto sezóne SP a celkovo siedme v kariére. Skoganová obsadila tretiu priečku a zaknihovala prvé pódiové umiestnenie v kariére.

Kapustová skončila v šprinte na 41. mieste a úvodnú ležku zvládla bezchybne a posunula sa po nej o šesť priečok vyššie. Na druhej opäť neminula ani raz a patrila jej 33. pozícia. V stoji bola stopercentná na oboch položkách a poskočila na 23. priečku.

Slovenská juniorka v záverečnom kole stratila na trati ešte päť miest, ale stačilo to na 28. pozíciu (+3:10,3 min) a trinásť bodov do celkového poradia. Žiadna Slovenka okrem Anastasie Kuzminovej, ktorá reprezentovala v minulosti aj Rusko, nebodovala už vo svojom piatom štarte v SP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport