Na hlavný obsah

Kyjev sa opäť stal terčom útokov Ruska, hlásia najmenej 50 zranených, škody hlási aj jedna z nemocníc

Útok poškodil bytovku.

Kyjev sa opäť stal terčom útokov Ruska, hlásia najmenej 50 zranených, škody hlási aj jedna z nemocníc
Miestny obyvateľ odstraňuje trosky na mieste domu zničeného pri pondelkovom (11. 12.) ruskom raketovom útoku na Kyjev. Foto: TASR/AP

Na najmenej 45 stúpol počet zranených po stredajšom (13. 12.) ruskom raketovom útoku na ukrajinské hlavné mesto Kyjev. Oznámil to jeho starosta Vitalij Kličko. Píše v správe agentúra AFP.

„Celkovo sa v kyjevskej mestskej časti Dniprovskyj zranilo 45 ľudí. Osemnástich z nich vrátane dvoch detí hospitalizovali, 27 ošetrili na mieste,“ uviedol Kličko na platforme Telegram.

Kličko tiež uviedol, že „pri nočnom raketovom útoku nepriateľ poškodil obytnú budovu“, z ktorej evakuovali niekoľko obyvateľov. Dodal, že pri útoku sa poškodila aj nemocnica.

Kyjevská vojenská správa informovala o množstve padajúcich trosiek v celkovo troch štvrtiach „v dôsledku zostrelenia nepriateľských vzdušných cieľov“. Počet vypálených rakiet zatiaľ neuviedli.

Z Kyjeva sa ozývali hlasné výbuchy približne o 3.00 h miestneho času (o 2.00 h SEČ), informovala agentúra AP. Následne sa podľa agentúry DPA spustil letecký poplach.

Ako pripomenula AP, ukrajinská metropola čelila ruskému raketovému útoku aj v noci na pondelok (11. 12.), v dôsledku ktorého bolo zničených niekoľko domov na okraji Kyjeva a viac ako 100 domácností malo dočasne prerušené dodávky elektriny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet