Na hlavný obsah

Na sídlisku v Galante sa pod starou žumpou prepadla zem

Obyvateľom sídliska Zornička sa naskytol netradičný pohľad.

Na sídlisku v Galante sa pod starou žumpou prepadla zem
Prepadnutá zemina v Galante. Foto: Facebook/Mesto Galanta - oficiálna stránka MsÚ

V Galante na sídlisku Zornička sa prepadla zemina na trávnatej ploche pri panelákoch. Mesto na svojej sociálnej sieti upozornilo občanov, aby do priestoru nevstupovali.

Zosuv zeminy sa udial v piatok (22. 12.) okolo 13.00 hod., uviedla pre spravodajský web RTVS hovorkyňa mesta Galanta Mária Kilácskóová. Potvrdila, že v postihnutom priestore sa nenachádzali žiadne osoby a nikto sa nezranil.

„Pod vplyvom dažďa bola vrchná zemina nasiaknutá a prepadla sa určitá oblasť. Bol privolaný riaditeľ Vlastivedného múzea, ktorý podľa svojich starých máp zmapoval túto oblasť,“ upresnila Kilácskóová. Podľa jej slov zistili, že tam nie je nič archeologické.

Dodala, že ide o starú žumpu postavenú v 40. až 60. rokoch, ktorej poklop kedysi zakopali pod zeminu a vplyvom času a vlhkej zemi sa prepadol.

„Upozornili sme občanov, aby do tohto areálu nevstupovali. Situáciu teraz prevezme Západoslovenská vodárenská spoločnosť (ZVS),“ informovala hovorkyňa mesta.

Po kontrole ZVS sa potvrdilo, že prepad spôsobila žumpa a nie kanalizácia. Keďže ide o majetok mesta, Galanta ho opraví na vlastné náklady v budúcom roku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny