Na hlavný obsah

Niké liga: Slovan prišiel o víťaznú šnúru, Košice oslavovali ligové víťazstvo po troch mesiacoch

Na čele tabuľky ostáva Slovan so štvorbodovým náskokom.

Niké liga: Slovan prišiel o víťaznú šnúru, Košice oslavovali ligové víťazstvo po troch mesiacoch
Na snímke gólová radosť hráčov FC Košice. Foto: TASR - František Iván

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom (2. 12.) zápase 16. kola Niké ligy na ihrisku posledných Zlatých Moraviec 2:1 a stiahli stratu na vedúci Slovan Bratislava na štyri body. Úradujúci majstri zaváhali v nedeľu (3. 12.) proti ôsmemu Ružomberku, s ktorým remizovali 2:2.

Tretie miesto si udržal Spartak Trnava po triumfe 2:0 proti deviatej Skalici a na štvrtú priečku sa posunula Podbrezová. Tá vyhrala 2:1 v Trenčíne, ktorý je siedmy, a preskočila vicemajstrov z Dunajskej Stredy. DAC len remizoval v Banskej Bystrici 0:0, Dukle patrí šieste miesto. Desaťzápasovú šnúru ligových prehier ukončil nováčik FC Košice, ktorý zdolal v piatok predposledné Michalovce 2:1.

Séria výhier Slovana sa zastavila na čísle desať

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v nedeľňajšom (3. 12.) zápase 16. kola Niké ligy s MFK Ružomberok 2:2. Úradujúci majster nenatiahol sériu ligových triumfov na jedenásť a jeho náskok na čele tabuľky pred MŠK Žilina sa po víkende zmenšil na štyri body. Ružomberok figuruje na 8. mieste a na účasť v hornej šestke stráca osem bodov.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 2:2 (1:2)

Góly: 31. Tolič, 58. Strelec – 25. Múdry, 38. Chrien, ŽK: Tolič – Zsigmund, Šefčík, Luterán. Rozhodovali: Micheľ – Štrbo, Bednár, 2329 divákov.

Slovan: Borjan – Pauschek, Bajrič (74. Kašia), Wimmer, Lovat (85. Zmrhal) – Kankava, Tolič (90. Zuberu), Kucka – Čavrič, Malik (46. Strelec), Marcelli (46. Barseghjan)

Ružomberok: Frühwald – Luterán, Malý, Maslo, Gabriel, Selecký – Lavrinčík, Zsigmund, Múdry (83. Chobot) – Hladík (61. Šefčík), Chrien (69. Boďa)

Hostia sa na Tehelnom poli ukazovali v prvom polčase v sympatickom svetle. V 25. minúte ich poslal do vedenia Múdry a hoci o chvíľu vyrovnal Tolič, do prestávky naklonil misky váh na stranu Liptákov prudkou strelou Chrien. Po prestávke existovalo na trávniku len jedno mužstvo. Slovan mal po prestriedaní prevahu, no podarilo sa mu už len vyrovnať zásluhou striedajúceho Strelca.

Trnava zvíťazila piatykrát v rade

Spartak Trnava zvíťazil v 16. kole Niké ligy nad Skalicou 2:0. Červenočierni mali v zápase veľa šancí, dlho si však nepotykali s koncovkou. Viacero dobrých príležitostí spálil hlavne trnavský hrotový útočník Ďuriš.

FC Spartak Trnava – MFK Skalica 2:0 (0:0)

Góly: 58. Zeljkovič, 90.+1 Djuričin. Rozhodovali: Ruc – Poláček, Pacák, ŽK: Ďuriš – Vlasko, Hollý, Gaži, 2602 divákov.

Spartak: Takáč – Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič – Zeljkovič – Azango (77. Ofori), Bernát (70. Bukata), Paur (80. Procházka), Daniel – Ďuriš (80. Djuričin)

Skalica: Junas – Matejov, Ranko, Podhorin, Rudzan – Hollý (63. Mášik), Nagy – Morong (80. Špehar), Vlasko (70. Smékal), Gaži (63. Alves) – Sobczyk (70. Haša)

Domácu smolu prelomil v 58. minúte Zeljkovič. Po centri Daniela z pravej strany sa hlavou oprel do lopty a trafil presne do šibenice. V nadstavenom čase po kontre vnikol do šestnástky Djuričin a strelou po zemi prekonal brankára Junasa druhýkrát, čím spečatil trnavské víťazstvo aj dobrý výkon tímu. „Andeli“ si po výhre upevnili tretiu priečku tabuľky, pred štvrtou Podbrezovou majú štvorbodový náskok.

Trenčín nevyhral už sedem duelov po sebe

V sobotňajšom (2. 12.) zápase 16. kola futbalovej Niké ligy zvíťazil FK Železiarne Podbrezová na ihrisku AS Trenčín 2:1. Hlavný rozhodca musel stretnutie v prvom polčase zhruba na polhodinu prerušiť, aby domáci usporiadatelia mohli upraviť zasneženú hraciu plochu.

Prestávka pomohla hosťom, ktorí si ešte v úvodnej 45-minútovke vybudovali dvojgólový náskok.

Trenčín natiahol sériu bez víťazstva na sedem stretnutí a v neúplnej tabuľke mu patrí siedma priečka. Podbrezová poskočila na štvrtú pozíciu pred FC DAC 1904 Dunajská Streda.

AS Trenčín – FK Železiarne Podbrezová 1:2 (0:2)

Góly: 71. Gong – 24. Sanusi, 43. Blahút. Rozhodovali: Ziemba – Zemko, Vass, ŽK: Soares, Bariš, Ibrahim, Emeka – Bartoš, Grešák

Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bondarenko (70. Emeka), Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš – Gong, Ibrahim, Bagin, Soares – Kupusovič (84. Gajdoš)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Bakaľa, Oravec – Kováčik (90.+3 Ďatko), Bajo, Paraj, Grešák – Sanusi (65. Galčík), Kuzma (89. Kabongo), Blahút (89. Talakov)

ViOn sa nedočkal víťazstva ani na šestnásty pokus

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa ani na šestnásty pokus nedočkali prvého víťazstva v tomto ročníku Niké ligy. V sobotu (2. 12.) podľahli doma MŠK Žilina 1:2 a naďalej figurujú na dne tabuľky so ziskom troch bodov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Žilina 1:2 (0:2)

Góly: 64. Švec (z 11 m) – 20. Essomba, 31. Ďuriš. Rozhodovali: Glova – Straka, Čajka, ŽK: Nagy, Suľa, Balaj, Majdan, Duga – Minárik, Myslovič, ČK: 77. Čonka (ViOn)

Zlaté Moravce: Knobloch – Majdan, Suľa, Nagy, Čonka – Gono (68. Mijič), Duga – Mondek, Hodúr (84. Brenkus), Sluka (46. Švec) – Čerepkai (46. Balaj)

Žilina: Belko – Minárik, Hubočan, Nemčík – Rusnák (59. Javorček), Gidi (87. Myslovič), Sauer (71. Kopas), Bari – Iľko (59. Addo), Essomba (46. Bille), Ďuriš

Víťazstvo MŠK zariadili gólmi v prvom polčase Antoin Essomba a Dávid Ďuriš. Domáci dokázali po hodine hry z jedenástky znížiť, ale v snahe o vyrovnanie ich pribrzdilo vylúčenie Matúša Čonku.

Žilina si upevnila druhé miesto v tabuľke a natiahla ligovú sériu bez prehry na osem zápasov. Na vedúci Slovan Bratislava stráca tri body, no úradujúceho majstra ešte čaká nedeľňajší duel s Ružomberkom.

V Banskej Bystrici sa zrodila bezgólová remíza

V 16. kole futbalovej Niké ligy sa v dueli medzi Banskou Bystricou a Dunajskou Stredou zrodila bezgólová remíza. Tím spod Urpína tak po dvoch výhrach za sebou tretíkrát bodoval, no nevyužil možnosť dostať sa plným bodovým ziskom pred svojho súpera. Mužstvo zo Žitného ostrova natiahlo sériu zápasov bez prehry na číslo päť.

MFK Dukla Banská Bystrica – DAC 1904 Dunajská Streda 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Kružliak – Hancko, Pozor. ŽK: Willwéber, Richtárech – Vitális, Trusa, Herc, Dimun, 453 divákov.

 Bystrica: Hruška – Uhrinčať (24. Považanec), Godál, Willwéber – Richtárech, B. Ľupták (90+2 Slebodník) – Pišoja, Hlinka, Záhumenský – Rymarenko (90. Depetris), Polievka

DAC: Popovič – Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez – Dimun – Trusa (71. Gruszkowski), Káčer (62. Ramadan), Andzouana – Goure (30. Barišič), Vitális (62. Herc)

Na Štiavničkách sa začalo hrať za daždivého počasia na klzkom teréne. Sprvu mal územnú prevahu domáci celok, dve hlavičky Polievku ale nezmenili skóre. Na opačnej strane sa dostali do šance v 37. minúte Káčer a Barišič v pätke, v oboch prípadoch sa vyznamenal brankár Hruška. Po zmene strán boli nebezpečnejší a aktívnejší bystrickí futbalisti, ale viaceré dobré príležitosti nevyužili.

Košice po desiatich prehrách ochutili chuť víťazstva

Futbalisti FC Košice zvíťazili v piatkovom (1. 12.) zápase 16. kola Niké ligy nad MFK Zemplín Michalovce 2:1 . Pre Košičanov to bol prvý triumf po 10 ligových prehrách, po ktorých si upevnili priebežnú 10. priečku. Michalovčania nezvíťazili ani v 16. zápase sezóny, na konte majú 5 bodov za remízy.

FC Košice – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 17. Anane, 90.+2 Petrák – 86. Magda. Rozhodovali: Dohál – Ferenc, Hrmo, ŽK: Frelih, Jeřábek, Struhár (mimo ihriska), 1152 divákov.

Košice: Kira – Greššák, Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák (85. Petrák) – Faško, Qose (82. Sovič), Gallovič, Anane (68. Liener) – Medved

Michalovce: Frelih – Magda, Jeřábek, Volanakis, Šimko – Danko (85. Magda), Vaško, Zubairu (46. Musák), Šimamura – Jánošík (79. Pavúk), Van Kessel


Domáci išli do vedenia gólom útočníka Tidjaniho Ananeho, ktorý v 17. minúte efektnými nožničkami zužitkoval center Lukáša Fabiša. Hostia mali v prvom polčase vyrovnať, no nepodarilo sa im to ani v 41. minúte, keď Lukáš Jánošík nepremenil penaltu. Aj v druhom polčase sa hral zaujímavý futbal s viacerými gólovými príležitosťami.

Michalovčania sa vyrovnania dočkali v 86. minúte, keď sa strelou z hranice šestnástky presadil striedajúci Magda – 1:1. V nadstavenom čase spravili hostia chybu na vlastnej polovici, po ktorej sa Košičania dostali k protiútoku, v ktorom Medved posunul loptu na ľavé krídlo Petrákovi, ktorý prekonal brankára Freliha – 2:1.

   

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport