Na hlavný obsah

Obhajca veľkého glóbusu vyhral svoje prvé preteky sezóny. „Stíhačku“ ovládli nórski biatlonisti

Obsadili prvé štyri priečky.

Obhajca veľkého glóbusu vyhral svoje prvé preteky sezóny. „Stíhačku“ ovládli nórski biatlonisti
Nórski biatlonisti zľava Johannes Dale-Skjevdal, Johannes Thingnes Bö a Tarjei Bö. Foto: TASR/AP

Nór Johannes Thingnes Bö triumfoval v sobotňajších (9. 12.) stíhacích pretekoch na 12,5 km na podujatí Svetového pohára v Hochfilzene. S odstupom 22,6 s prišiel do cieľa jeho krajan Johannes Dale-Skjevdal, nórsku dominanciu potvrdil tretím miestom Tarjei Bö, ktorý sa dostal na čelo priebežného poradia seriálu.

Suverén minulého ročníka J. T. Bö dosiahol prvé víťazstvo v sezóne až v piatom podujatí, v kariére išlo o jeho 69. triumf. Doterajší líder priebežného poradia Švéd Sebastian Samuelsson finišoval na piatom mieste po tom, čo spravil tri chyby a za víťazom napokon zaostal o 48,5 s.

J. T. Bö sa prezentoval kvalitnou streľbou, keď spravil iba jednu chybu. Do vedenia sa dostal po tretej položke a na trati mu nechýbala ani rýchlosť. Víťazstvo si bez problémov postrážil a záver bol najmä o súboji o druhé miesto.

Ten napokon dopadol lepšie pre Dale-Skjevdala, ktorý prišiel do cieľa s päťsekundovým náskokom na Tarjeia Böa. „Som späť a je to dobrý pocit. Cítil som, že mám energiu na to, aby som dosiahol na pódium,“ uviedol J. T. Bö po dojazde do cieľa.

Slovenskí reprezentanti v stíhacích pretekoch neštartovali. Z piatkového (8. 12.) šprintu sa do nich prebojovalo 60 najlepších biatlonistov. Najlepší zo Slovákov Tomáš Sklenárik obsadil v šprinte 86. miesto, keď zaostal za postupom o viac ako minútu. Damiána Cesneka klasifikovali na 91. pozícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport