Na hlavný obsah

Pražská škola si na vianočný večierok objednala aj vodné fajky či gejše. Výška faktúry úrady zaskočila

Podľa riaditeľky sú náklady na večierok primerané.

Pražská škola si na vianočný večierok objednala aj vodné fajky či gejše. Výška faktúry úrady zaskočila
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Základná a materská škola Ohradná v Prahe si na vianočnom večierku pre 100 ľudí v miestnom bare objednala aj desať vodných fajok, tanečnice gejše či kartárku. V registri zmlúv si fakturovala 309-tisíc českých korún (cca 12 600 eur). Tamojší zastupitelia mestskej rady plánujú vec prešetriť, informoval český portál Seznam Zprávy.

„V stredu (20. 12.) máme zastupiteľstvo, a tak by sme to tam chceli riešiť. Prípadne potom tiež na kontrolnom výbore a školskej rade, 300-tisíc je naozaj vysoká čiastka,“ povedal pre portál opozičný zastupiteľ Lukáš Zicha.

Podľa riaditeľky školy Evy Smažíkovej sú fakturované náklady primerané, na viac otázok od Seznamu odmietla odpovedať. Podľa ich informácií mal každý uvítací drink, trojchodové menu a k tomu alkoholické aj nealkoholické nápoje v cene 1 874 korún na osobu (76,41 eur.)

V sprievodnom programe figurovala aj kartárka za 7 700 korún (313,97 eur), dve tanečné vystúpenia gejší za 35-tisíc korún (1 427,13 eur). Ale aj maľovanie hennou a desať vodných fajok za 12 400 korún (505,61 eur). Na celý program minuli 81-tisíc korún (3 302,78 eur).

„Podporujeme, nech sa kolektív združuje a zaslúžene si odpočinie a uvoľní, ale s primeranou čiastkou a zábavou. Myslím si, že tanečnice, výklad kariet a podobné záľuby do sektoru školstva ani nepatria,“ dodal Zicha.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet