Na hlavný obsah

SP: Remeňová Z. dosiahla najlepšie umiestnenie v kariére, víťazkou Francúzka Jeanmonnotová

Zo štvorice slovenských reprezentantiek nebodovala žiadna.

SP: Remeňová Z. dosiahla najlepšie umiestnenie v kariére, víťazkou Francúzka Jeanmonnotová
Na snímke francúzska biatlonistka Lou Jeanmonnotová (uprostred) sa raduje z víťazstva v šprinte žien na 7,5 km na Svetovom pohári vo švédskom Östersunde. Foto: TASR/AP

Francúzska biatlonistka Lou Jeanmonnotová sa stala víťazkou šprintu na 7,5 km na podujatí Svetového pohára v Östersunde. Vo švédskom stredisku slávila prvý triumf v kariére. Druhá skončila so stratou 8,5 s Nórka Karoline Offigstad Knottenová, na pódiu ju doplnila jej krajanka Juni Arnekleivová (+17,6).

Zo štvorice slovenských reprezentantiek nebodovala žiadna, najvyššie skončila Zuzana Remeňová, ktorá 47. miestom (+2:07,8 min) prekonala svoje doterajšie najlepšie umiestnenie v kariére.

„Je to skvelý pocit. To najhoršie je, keď už máte preteky za sebou, ale neviete, ako to dopadlo. Necítila som sa počas rozcvičky príliš dobre, no napokon počas streľby to bolo výborné a pomohlo mi to vyhrať,“ uviedla Jeanmonnotová pre televíziu Eurosport.

Jej sestra Mária Remeňová finišovala na 60. priečke (+2:28,4), pričom obe si zabezpečili postup do sobotnej stíhačky. Júlia Machyniaková obsadila 85. priečku (3:31,6), Ema Kapustová finišovala na 89. pozícii, no zaujala na strelnici. Na položke v stoji Kapustová zastrieľala čisto a bola štvrtou najrýchlejšou strelkyňou v „stojke“ spomedzi všetkých 99 pretekárok, ktoré prišli do cieľa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport