Na hlavný obsah

Tornádo v Tennessee strhlo strechu domu a zobralo so sebou aj dieťa v kolíske. Pristálo vo vetvách stromu

Rodičia ho našli po desiatich minútach.

Tornádo v Tennessee strhlo strechu domu a zobralo so sebou aj dieťa v kolíske. Pristálo vo vetvách stromu
Zábery z tornádom poznačeného Tennessee. Foto: TASR/AP

Americkým Tennessee sa minulý týždeň prehnalo tornádo, ktoré zranilo desiatky ľudí a najmenej šesť zabilo. Medzi obeťami mohol byť aj štvormesačný chlapec Lord, ktorého tornádo odnieslo priamo z mobilného domu, z ktorého strhlo strechu. Rodičia svojho syna našli v daždi vo vetvách stromu aj s kolískou po asi desiatich minútach hľadania. Píšu americké médiá.

„Niečo vo mne mi povedalo, nech bežím a zakryjem svojho syna. Doslova v ten moment sa zrútila stena,“ opísala miestnu televíziu WSMV4 22-ročná Sydney Mooreová, matka štvormesačného Lorda. „Najskôr uletela strecha a potom špička tornáda zdvihla kolísku s mojím bábätkom,“ povedala Mooreová.

Jej priateľ, Lordov otec sa po kolíske vrhol a na krátku chvíľu sa mu ju podarilo držať. Vietor však s ním aj dieťaťom hádzal a točil ich v kruhoch, zatiaľ čo Mooreová spoločne s ročným Princetonom zostala uväznená pod troskami mobilného domu.

„Myslela som, že (Lord) je mŕtvy. Bola som si istá, že ho nenájdeme, ale z milosti božej je tu, „povedala Mooreová, ktorá vraj plných desať minút pri hľadaní zúfalo kričala.

Hoci prišla o strechu nad hlavou, prežila celá rodina incident len s niekoľkými škrabancami, píše stanica CBS News. Ľudia z miestnej komunity podľa matky rodinu podporili hlavne vecnými darmi v podobe potrieb pre deti.

Sestra Moorovej neskôr založila pre zasiahnutú rodinu zbierku na serveri GoFundMe, kde ľudia k dnešku vybrali 68-tisíc dolárov (vyše 62- tisíc eur) na nové bývanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet