Na hlavný obsah

V Paríži a jeho okolí pribúdajú vraždy detí. Najnovšie objavili mŕtve telá ženy a jej potomkov

V regióne metropoly Paríž došlo v uplynulom období k sérii vrážd detí.

V Paríži a jeho okolí pribúdajú vraždy detí. Najnovšie objavili mŕtve telá ženy a jej potomkov
Polícia pátra po 33-ročnom otcovi detí. (Ilustračná fotografia) Foto: TASR/AP

Päť mŕtvych tiel objavili v pondelok v byte v meste Meaux východne od francúzskej metropoly Paríž, uviedla v noci na utorok (26. 12.) tamojšia prokuratúra. Informuje o tom agentúra AFP.

Úrady našli v pondelok (25. 12.) večer telá 35-ročnej ženy a detí vo veku deväť mesiacov, štyri roky, sedem a desať rokov v ich byte v meste Meaux východne od francúzskej metropoly Paríž po tom, čo znepokojení príbuzní a priatelia zalarmovali políciu, uviedol miestny prokurátor Jean-Baptiste Bladier.

Policajný zdroj povedal, že 33-ročného hlavného podozrivého muža zadržali počas pátrania v neďalekom meste Sevran. „V byte sa nenašli žiadne stopy po vlámaní a vniknutí a otec tam nebol,“ uviedol už predtým.

V regióne metropoly Paríž došlo v uplynulom období k sérii vrážd detí, pripomína AFP.

Francúza, ktorý je vyučený inštalatér, zadržali už v roku 2019, keď bodol svoju partnerku do lopatky a pokúsil sa zabiť. Vtedy čakala žena ich tretie dieťa. Odmietla však podať trestné oznámenie, informoval Bladier.

V Paríži a jeho okolí zaznamenali viac podobných prípadov. Koncom novembra sa 41-ročný muž priznal k vražde svojich troch dcér vo veku od štyroch do 11 rokov a sám sa vzal polícii, ktorá telá obetí objavila v jeho dome v meste Alfortville na juhovýchodnom okraji Paríža.

O mesiac skôr, v októbri, zabil príslušník žandarmérie svoje tri dcéry a následne spáchal samovraždu vo svojom domove v meste Vémars v departmente Val-d’Oise.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet