Na hlavný obsah

V Pekingu sa zrazili dva vlaky metra, zranilo sa cez 500 ľudí, viac ako 100 ich má zlomeniny

Mohlo za to husté sneženie.

Viac ako 500 ľudí utrpelo zranenia pri zrážke dvoch vlakov metra v Pekingu počas hustého sneženia. So zlomeninami skončilo 102 osôb. V piatok (15. 12.) to uviedli miestne úrady. Informovala o tom agentúra AP.

K zrážke došlo vo štvrtok (14. 12.) večer miestneho času v nadzemnej časti linky metra Čchang-pching v hornatej západnej časti Pekingu.

Pre klzké koľaje začala jedna vlaková súprava automaticky brzdiť a nasledujúca súprava na klesajúcom úseku nedokázala včas zabrzdiť. Všetkých cestujúcich evakuovali do 23.00 h miestneho času, opísal situáciu mestský dopravný úrad.

Zranenia utrpelo 515 ľudí, z nich bolo v piatok ráno hospitalizovaných 67 a ďalších 25 zostalo na pozorovaní. Husté sneženie zasiahlo Peking v stredu, čo viedlo k zatvoreniu škôl a obmedzeniam vo vlakovej doprave.

V čínskej metropole a okolitých oblastiach platia výstrahy pred zľadovatenými cestami, extrémnymi mrazmi a ďalších snežením. Teploty v Pekingu môžu v noci klesnúť na – 11 stupňov. V dôsledku snehovej víchrice, ktorá zasiahla severnú Čínu, zatiaľ úrady nehlásili obete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet