Na hlavný obsah

V Smižanoch čakajú na kruhový objazd. Od septembra sa však na stavbe nič nedeje

Na výstavbu kruhovej križovatky majú 250 dní.

V Smižanoch čakajú na kruhový objazd. Od septembra sa však na stavbe nič nedeje
Základný stavebný kameň kruhového objazdu v Smižanoch. Foto: RTVS

Frekventovaná a komplikovaná križovatka v Smižanoch na Spiši sa má zmeniť na kruhový objazd. Výstavbu oznámili začiatkom septembra. Odvtedy sa na mieste nič zásadné nedeje. Zodpovední ubezpečujú, že všetko ide podľa plánov.

“Dnes začíname pre Smižany s veľkou rekonštrukciou tejto sústavy križovatiek na kruhový objazd,“ povedal ešte 6. septembra predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka (nezávislý).

Na stavbu v Smižanoch sa bola pozrieť redaktorka Marie Balážová Melníková pre reláciu Správy RTVS:

“To súcestie, ktoré sa tu spája, je často pre cudzích vodičov veľmi neprehľadné a nejasné. Nevedia, kto má z ktorej strany prednosť,“ uviedla vtedy starostka obce Smižany Miroslava Szitová (KDH).

„V nasledujúcich desiatich dňoch začne spoločnosť s prekládkami sietí, keďže voda, plyn a kanál idú krížom cez trasu plánovaného, budúceho kruhového objazdu,“ skonštatoval v septembri investičný riaditeľ Správy ciest KSK Matej Pindroch.

Po takmer troch mesiacoch na stavbe nie je vidieť pracovať robotníkov a ani žiadne stavebné stroje. „Aktuálne prebiehajú preložky inžinierskych sietí,“ vysvetlila hovorkyňa predsedu KSK Katarína Strojná.

„Stavebné práce na okružnej križovatke budú realizované po ukončení prekládok a za vhodných klimatických podmienok. Na základe požiadavky dopravnej polície a objednávateľa sa tieto práce začnú v jarných mesiacoch,“ potvrdila pracovníčka marketingu stavebnej firmy Simona Tančáková.

Nový kruhový objazd bude stáť 800-tisíc eur. Košický kraj ho zaplatí z vlastného rozpočtu. Zvýši sa bezpečnosť i plynulosť dopravy. Pribudnú nové priechody pre chodcov, ale i ďalšie bezpečnostné prvky.

Na výstavbu kruhovej križovatky majú 250 dní. Stavebná firma tvrdí, že všetko stihne urobiť včas a o predĺžení termínu výstavby neuvažuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny