Na hlavný obsah

Križovatka smrti pri Rožkovanoch sa dočkala prestavby. V minulosti tam vyhaslo už deväť životov

Rekonštrukcia prebiehala za plnej premávky.

Križovatka smrti pri Rožkovanoch sa dočkala prestavby. V minulosti tam vyhaslo už deväť životov
Zrekonštruovaná križovatka pri Rožkovanoch. Foto: RTVS

Frekventovaná križovatka pri obci Rožkovany v okrese Sabinov je väčšia a bezpečnejšia. Prepája hlavný ťah s cestou tretej triedy. Prechádza tadiaľ aj železnica. Vyhaslo tam už deväť životov.

„Chýbali tu priraďovacie a odbočovacie pruhy, takže teraz autá, ktoré odbočujú zo smeru zo Sabinova, majú svoj odbočovací pruh. Neprekážajú ďalším autám,“ priblížil obecný poslanec v Rožkovanoch a aktivista Miloš Sekerák.

Hlavný ťah je širší, pribudli smerové a ochranné ostrovčeky i pruhy pre verejnú dopravu, chodníky, osvetlenie aj cestné zebry.

Rekonštrukcii nebezpečnej križovatky sa v Správach RTVS z regiónov venovala redaktorka Diana Murdzíková:

Rekonštrukcia križovatky sa začala v júni a dodávateľ prác mal sťažené podmienky. Robilo sa na nebezpečnom úseku za plnej premávky. Firma aj napriek tomu stavbu odovzdala v predstihu.

„Tým, že cestná premávka je tu tak zložitá, snažili sme sa práce ukončiť čo najrýchlejšie. Podarilo sa nám túto stavbu zrealizovať za päť mesiacov,“ uviedol hlavný stavbyvedúci Matúš Tkáč. Celkové náklady na stavebné práce presiahli 900-tisíc eur.

Pred štyrmi rokmi začali miestni opakovane aj blokádami upozorňovať na toto kritické miesto. Vlani sa dočkali železničných rámp a takmer presne po roku aj novej križovatky. Nevzdával to hlavne Miloš Sekerák – otec troch synov, ktorý prišiel na tomto mieste o manželku.

Pribudnúť by mali ešte prístrešky pre čakajúcich na autobusy. Miestni dúfajú, že križovatka bude už bezpečnejšia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny