Na hlavný obsah

Zrážky, oteplenie, niekde aj sneženie: Takéto počasie prinesie víkend

Očakáva sa aj viac oblačnosti.

Zrážky, oteplenie, niekde aj sneženie: Takéto počasie prinesie víkend
Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Nadchádzajúci víkend so sebou prinesie mierne oteplenie aj zrážky. Na niektorých miestach môže stále aj snežiť, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) nevylúčil ani tvorbu poľadovice. Uviedol to na svojej webovej stránke.

Sobota (16. 12.)

Sobota by mala byť prevažne polooblačná. Na severe v Žilinskom kraji na východe krajiny oblačnosť bude postupne pribúdať. Na viacerých miestach Žilinského a Prešovského kraja meteorológovia predpovedajú sneženie alebo snehové prehánky. V nižších polohách do 500 m miestami aj zaprší.

Predpoveď počasia na sobotu 16. 12. 2023.
Predpoveď počasia na sobotu 16. 12. 2023.Foto: SHMÚ

Nočná teplota by sa mala pohybovať v intervale od 0 do -5 stupňov, v údoliach sa ochladí na -6 až -11 stupňov. Cez deň sa oteplí na 0 až 5 stupňov. Na juhozápade a juhu stredného Slovenska to môže byť aj viac. Teplomery tam môžu v sobotu ukázať 5 až 8 stupňov.

Prvý deň víkendu sa nevyhneme ani vetru. „Prevažne slabý, v južnej polovici západného Slovenska cez deň severozápadný vietor 10 až 25 km/h,“ píše SHMÚ v predpovedi.

Nedeľa (17. 12.)

Meteorológovia predpovedajú v nedeľu polojasné až oblačné počasie. V nižších polohách sa môže vyskytnúť aj hmla alebo nízka oblačnosť, a to najmä v noci a dopoludnia.

Sever a východ by sa mal pripraviť na mrholenie alebo slabý dážď. Vyššie polohy na sneh, v ranných hodinách aj na poľadovicu.

Nočné teploty už budú o niečo vyššie, klesnú na 2 až -3 stupne, v údoliach na -5 stupňov. Cez deň teplomery ukážu 3 až 8 stupňov, len v Žilinskom kraji a na východe miestami 1 stupeň. Zafúka prevažne slabý vietor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko