Na hlavný obsah

Medzi I. Korčokom a P. Pellegrinim by bol výrazný rozdiel: Prieskum ukázal, koho by ľudia volili za prezidenta

Prieskum si všímal aj šance Harabina a Kubiša.

Medzi I. Korčokom a P. Pellegrinim by bol výrazný rozdiel: Prieskum ukázal, koho by ľudia volili za prezidenta
Predseda NR SR Peter Pellegrini a exšéf diplomacie Ivan Korčok. Foto: TASR/Martin Baumann, Ján Krošlák

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini by v druhom kole prezidentských volieb porazil bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry FOCUS pre TV Markíza.

Prieskum bol realizovaný v dňoch 15. až 22. novembra na vzorke 1 015 respondentov. Tí dostali otázku: „Predstavte si, že by sa v druhom kole prezidentských volieb stretli nasledujúci politici. Ktorého z nich by ste volili za prezidenta?“ Pellegrini by získal podľa výsledkov prieskum 60 percent hlasov, kým Korčok 40 percent.

Ak by sa predseda Hlasu-SD ocitol v druhom kole prezidentských volieb so Štefanom Harabinom, volilo by ho 84 percent opýtaných, kým Harabina 16 percent. Pellegrini by porazil i Jána Kubiša, a to so ziskom 74 percent hlasov, kým za Kubiša by hlasovalo 26 percent.

Z dvojice Korčok a Harabin by víťazne vyšiel Korčok so ziskom 67 percent hlasov, Harabina by volilo 33 percent opýtaných. Prezidentom by sa Korčok stal i v prípade, ak by proti nemu stál v druhom kole prezidentských volieb Kubiš.

Zahlasovalo by zaňho 62 percent respondentov a za Kubiša 38 percent. Ak by sa Kubiš v druhom kole stretol s Harabinom, vyhral by so ziskom 67 percent hlasov, kým Harabina by podporilo 33 percent voličov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko