Na hlavný obsah

Dievčatá prišli “poďakovať“ ruským okupantom na Kryme. Desiatky z nich otrávili vodkou a občerstvením

Ruskej tajnej službe sa ich zadržať nepodarilo.

Dievčatá prišli “poďakovať“ ruským okupantom na Kryme. Desiatky z nich otrávili vodkou a občerstvením
Ruskí vojaci na Ukrajine. Foto: ČTK/AP

Ukrajinské médiá ospevujú statočnú akciu dvoch dievčat na stále Ruskom okupovanom Kryme. Pred Vianocami mali otráviť niekoľko desiatok ruských vojakov.

Keď ich vypátrali agenti ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), niekoľkých z nich zabili a následne ušli. Informuje portál iDnes.cz na základe správy ukrajinskej agentúry Unian. Dodáva, že informácie nie je možné overiť z ďalších zdrojov.

Dvojica dievčat v decembri navštívila kontrolné stanovište v okupovanom Simferopole. Ruským okupantom sa predstavili ako miestne obyvateľky, ktoré im chcú poďakovať. Odovzdali im sedem fliaš vodky, syr, chlieb, klobásy a ryby.

Po konzumácii alkoholu a občerstvenia začali vojaci pociťovať následky otravy. Podľa ruského účtu na Telegrame ich zomrelo viac ako 20. Občerstvenie podľa zdrojov obsahovalo veľké množstvo arzénu. V jednej fľaši vodky sa nachádzal jed strychnín.

Vyšetrovatelia dievčatá, ktoré ušli, spájajú s podobným útokom v okupovanom Melitopole. Agentom FBS sa ich podarilo vypátrať na juhu Krymu. Keď ich však našli, strhla sa prestrelka a dievčatám sa podarilo ujsť na aute.

„Podozriví zo smrti 46 bojovníkov vzdorovali a, bohužiaľ, sa ich nepodarilo zadržať. Ukázalo sa, že boli dobre ozbrojení a pripravení. Navyše ich niekto zrejme pred našou návštevou varoval. Akonáhle ich špeciálne jednotky prišli zatknúť, spustili na nich paľbu z pištolí aj automatických zbraní,“ uviedla podľa ukrajinskej agentúry ruská FSB.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet