Na hlavný obsah

KĽDR odpálila balistickú strelu zo svojho východného pobrežia, tvrdí Južná Kórea

Ďalšie podrobnosti nie sú známe.

KĽDR odpálila balistickú strelu zo svojho východného pobrežia, tvrdí Južná Kórea
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Južná Kórea tvrdí, že Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) odpálila balistickú strelu z východného pobrežia Severnej Kórey. Informovala o tom agentúra AP.

Zbor náčelníkov štábov Južnej Kórey uviedol, že k odpáleniu došlo v nedeľu (14. 1.), ale neuviedol žiadne ďalšie podrobnosti, ako ďaleko zbraň letela.

Najnovšie odpálenie rakety sa odohralo len niekoľko dní po tom, čo KĽDR vypálila asi 200 delostreleckých granátov v blízkosti spornej námornej hranice s Južnou Kóreou. Miestne úrady na neďalekých ostrovoch na žiadosť juhokórejskej armády nariadili obyvateľom, aby sa evakuovali do protibombových úkrytov.

Na rokovaní severokórejskej vládnucej strany koncom decembra severokórejský vodca Kim Čong-un sľúbil, že rozšíri jadrový arzenál KĽDR a vypustí ďalšie špionážne satelity, aby sa vyrovnal s „konfrontačnými krokmi USA“.

KĽDR sa napriek množstvu testov balistických striel, ktoré porušujú rezolúcie BR OSN, doteraz vyhla novým sankciám. Čína a Rusko ako stáli členovia BR OSN zmarili akékoľvek snahy o odpoveď.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet