Na hlavný obsah

Maďarsko trápi ničivý vietor, trhal elektrické vedenia a poškodil strechy. Poľsko zasiahlo extrémne mrazivé počasie

V Poľsku môžu teploty klesnúť na -25 stupňov.

Maďarsko trápi ničivý vietor, trhal elektrické vedenia a poškodil strechy. Poľsko zasiahlo extrémne mrazivé počasie
Foto: TASR/AP

Silný vietor v nedeľu (7. 1.) spôsobil materiálne škody vo viacerých regiónoch Maďarska. Najviac vyvrátených stromov a poškodených striech budov bolo v západnom Zadunajsku a na severovýchode krajiny. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo Úradu civilnej ochrany (OKF).

Vo Vašskej, Veszprémskej, Zalianskej a Boršodsko-abovsko-zemplínskej stolici komplikovali dopravu vyvrátené stromy na cestách, pričom na niektorých miestach boli polámané aj stĺpy elektrického vedenia. Vietor trhal aj elektrické vedenia a poškodil strechy.

V Zalianskej stolici v oblasti obce Vonyarcvashegy volali dvakrát hasičov na pomoc pri odstraňovaní vyvrátených stromov na koľajnice.

Mrazivé počasie v Poľsku

Poľsko zasiahla vlna mrazivého počasia, pričom teplota v oblasti Suwalki na severovýchode krajiny klesla v pondelok ráno na -19,4 stupňa Celzia. Na sociálnej sieti X to uviedol poľský Ústav pre meteorológiu a vodné hospodárstvo (IMGW). Informuje o tom agentúra PAP.

Pre silný vietor dosahovala pocitová teplota vzduchu v oblasti Suwalki -28 stupňov Celzia. IMGW dodal, že „najteplejšie“ bolo blízko mesta Šwinoujšcie na pobreží Baltského mora na severozápade krajiny, kde teplota dosahovala -2,5 stupňa Celzia.

Očakáva sa, že teploty v severovýchodnej časti krajiny počas dňa stúpnu na -14 stupňov Celzia. Silné mrazy by tu mali byť až do stredy 10. januára, pričom teploty sa budú pohybovať v rozsahu od -25 do -15 stupňov Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet