Na hlavný obsah

ME v Osrblí: Na pódiu dve Nórky. A. Kuzminová a M. Remeňová sa predstavia aj v stíhačke

Európsky šampionát sledujte na obrazovkách RTVS.

ME v Osrblí: Na pódiu dve Nórky. A. Kuzminová a M. Remeňová sa predstavia aj v stíhačke
Anastasia Kuzminová počas pretekov v Osrblí. Foto: TASR/Michal Svítok

Nórka Ida Lienová vyhrala piatkové (26. 1.) preteky v šprinte na ME v Osrblí. Za ňou sa s čistou streľbou umiestnila krajanka Maren Kirkeeideová so stratou +14.0. Nórskym pretekárkam sa podarilo predbehnúť Ukrajinku Khrystynu Dmytrenkovú, ktorá viedla závod hneď od začiatku. Nakoniec stratila na víťaznú Nórku +35.3 sekúnd.

O čo najlepšie umiestnenie na európskom šampionáte v Osrblí v šprinte žien bojovalo až šesť slovenských pretekárok. V pretekoch nechýbala ani najúspešnejšia slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá po ukončení kariéry v roku 2019 ohlásila návrat do súťažného kolotoča.

Z domácich pretekárok odštartovala ako prvá s číslom 17 Mária Remeňová. Prvú streleckú položku zvládla čisto, v stojke sa však nevyhla jednej chybe. V cieli skončila na celkovom 50. mieste so stratou +2:09.4 a predstaví sa v sobotnej (27. 1.) stíhačke. Ako druhá Slovenka v poradí sa na trať dostala jej sestra Zuzana. V ležke zaváhala a urobila jednu chybu, v stojke netrafila terč dvakrát. Skončila na 83. mieste so stratou +3:24.4.

Kuzminová v súťaži po piatich rokoch

Tretia slovenská pretekárka bola 39-ročná Anastasia Kuzminová, ktorú fanúšikovia v Osrblí podporovali už na štarte. Prvé súťažné preteky po piatich rokoch začala s úsmevom na tvári. V ležke minula jeden terč. Po streľbe v stoji kvôli dvom chybám musela odbehnúť 300 metrov navyše. Do cieľa prišla na priebežnom 48. mieste a preto musela čakať, či sa zmestí do prvej 60-tky najlepších a predstaví v stíhačke. Po poslednej pretekárke v cieli sa Kuzminová umiestnila na 59. mieste, čo jej zaručuje miesto v sobotňajších pretekoch.

Júlia Machyniaková, ktorá s číslom 76 štartovala hneď po Kuzminovej chybovala v ležke dvakrát. V stojke sa jej podarilo vybieliť všetky terče. V cieli jej patrilo 69. miesto.

Kristíne Makovínyovej vybuchla hneď na prvej streľbe, keď netrafila hneď tri položky. V stojke pridala ďalšie dve chyby, skončila na 98. mieste so stratou +4:35.2.

Medzi poslednými sa na trať vybrala Sára Pacerová. Na strelnici urobila celkovo tri chyby a patrí jej 71. miesto.

Pozrite si rozhovor pre RTVS s Anastasiou Kuzminovou po pretekoch v Osrblí:

Rozhovor Anastasie Kuzminovej po pretekoch v Osrblí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport