Na hlavný obsah

Miliardár Elon Musk navštívil bývalý koncentračný tábor pri Osvienčime

Nedávno čelil kritike za súhlas s antisemitským príspevkom.

Miliardár Elon Musk navštívil bývalý koncentračný tábor pri Osvienčime
Miliardár Elon Musk navštívil bývalý nacistický koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau. Foto: TASR/AP

Miliardár Elon Musk v pondelok (22. 1.) navštívil bývalý nacistický koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau pri poľskom meste Osvienčim. Podnikateľ čelil v uplynulom období kritike za schvaľovanie antisemitskej konšpiračnej teórie na svojej sociálnej sieti X. Informovala o tom agentúra AP.

Súkromnou návštevou bývalého koncentračného tábora Musk zrejme reagoval na výzvy niektorých židovských predstaviteľov, aby na vlastné oči videl hrôzy holokaustu.

Koncentračný a vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau, vybudovalo nacistické Nemecko na území okupovaného Poľska. Stal sa celosvetovým symbolom holokaustu, keďže tam v rokoch 1940 až 1945 prišlo o život až milión židov a ďalších asi 100 000 ľudí nežidovského pôvodu.

Musk má v pondelok v Krakove diskutovať na konferencii organizovanej Združením európskych židov (EJA) na tému antisemitizmu v online priestore.

Konferencia sa koná pred Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu, ktorý si svet pripomína 27. januára, na výročie oslobodenie vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet