Na hlavný obsah

VIDEO: Muž riešil záhadu, kto mu v noci pravidelne upratuje pracovný stôl. Jeho tajným pomocníkom nebol človek

Upratovanie sa opakuje už mesiace.

VIDEO: Muž riešil záhadu, kto mu v noci pravidelne upratuje pracovný stôl. Jeho tajným pomocníkom nebol človek
Na snímke myš, ktorá upratuje pracovný stôl. Foto: Guardian

Rodney Holbrook, waleský fotograf a poštár na penzii, riešil doma nezvyčajnú hádanku. Aby zistil, kto mu v kôlni cez noc upratuje neporiadok na pracovnom stole, nastražil na miesto kameru s nočným videním. Tá odhalila, že usilovnou upratovačkou je myš. Informovala o tom stanica BBC News, ktorá na svojom webe tiež zverejnila video z upratovacieho rituálu.

Ten nebol ojedinelý, podľa Holbrooka sa opakuje už mesiace. „Najprv som si všimol, že časť potravy, ktorú som dával vtákom, končí v starých topánkach, ktoré som skladoval v kôlni,“ opísal 75-ročný Brit.

Pracovitého hlodavca pritom na kamere zachytil, ako zbiera kolíky na bielizeň, špunty, ale aj predmety väčšie, ako je on sám. Nosí ich do misky, kde ich odkladá.

„V 99 prípadoch zo 100 upratuje celú noc,“ dodal Holbrook Podľa neho je možné, že si čulý hlodavec túto činnosť užíva. Možno predmety využíva na to, aby si schoval oriešky, rozmýšľa obyvateľ Walesu z mesta Builth Wells. Toto usporiadanie mu vyhovuje.

Podobná udalosť sa odohrala v roku 2019 v Bristole. Muž menom Steve McKears si myslel, že „sa zbláznil“. V jeho krabici s krmivom pre vtáky neustále objavovali skrutky a kovové veci, pripomenul The Guardian. Nastražená kamera odhalila myš, ako do nádoby pilne ukladala rôzne kovové predmety.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet