Na hlavný obsah

P. Pellegrini o A. Dankovi: Vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti

Fico nehodu označil za "normálny ľudský príbeh".

P. Pellegrini o A. Dankovi: Vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti
V popredí predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Ak sa potvrdí, že predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko pri nočnej nehode porušil zákon, je na mieste otázka vyvodenia zodpovednosti. Skonštatoval to predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini v Košiciach. Zdôraznil, že zatiaľ nemá o nehode presné informácie. Danka k odstúpeniu vyzývať nebude.

„V prípade, že by sa potvrdilo, že predseda SNS a podpredseda NR SR bol účastníkom dopravnej nehody a nezachoval sa tak, ako sa má každý občan v zmysle zákona pri dopravnej nehode zachovať, tak, samozrejme, je to potom otázka aj na vyvodenie politickej zodpovednosti,“ uviedol Pellegrini.

Skonštatoval, že vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti. Ak bude zjavné, že Danko porušil zákon, mal by na to podľa Pellegriniho reagovať.

Danko potvrdil, že mal nehodu, došlo k nej na na križovatke ulíc Repašského – Saratovská v Bratislave. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok (11. 1.) večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Dodal, že s políciou spolupracuje. Polícia sa nehodou zaoberá.

Podľa premiéra sa takáto vec môže stať komukoľvek

Premiér Robert Fico (Smer-SD) označil nočnú nehodu lídra SNS za normálny ľudský príbeh. Považuje za bežné, že človek dostane šmyk. Zdôraznil, že sa nikomu nič nestalo.

„Opäť sme v situácii, keď sa budú škandalizovať veci, ktoré sa nemajú. Podpredseda NR SR a predseda SNS jasne vysvetlil, že nedošlo k žiadnemu zraneniu,“ uviedol premiér s tým, že takáto vec sa môže stať komukoľvek.

Danko potvrdil, že mal nehodu, došlo k nej na križovatke ulíc Repašského – Saratovská v Bratislave. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok (11. 1.) večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Dodal, že s políciou spolupracuje. Polícia sa nehodou zaoberá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko