Na hlavný obsah

Andrej Danko v noci nabúral do semaforu, mesto odhadlo výšku vzniknutej škody

Incident potvrdil aj minister vnútra Šutaj Eštok.

Andrej Danko v noci nabúral do semaforu, mesto odhadlo výšku vzniknutej škody
Miesto nehody, ktorú spôsobil predseda strany SNS Andrej Danko. Foto: RTVS

Podpredseda Národnej rady SR a líder SNS Andrej Danko mal vo štvrtok (11. 1.) v bratislavskej Dúbravke nehodu, pri ktorej poškodil semafor a z miesta nehody následne odišiel. Informáciu priniesol novinár Ivan Mego z portálu Startitup.

Danko z miesta činu odišiel bez toho, aby privolal políciu. Tá ho po krátkom čase vypátrala. Podľa Mega ho mala prezradiť olejová škvrna, ktorá viedla až do jeho garáže.

Incident potvrdil aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). „Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku,“ uviedol Šutaj Eštok.

Magistrát hlavného mesta vzniknutú škodu odhaduje na 2 500 eur, ktorú si uplatní v poisťovni osoby, ktorá nehodu spôsobila. O nehode sa dozvedeli o 23.27 hod. od polície. „Na základe toho sme hneď ráno začali s výmenou poškodeného stožiara a semafora, ktorý bol doobeda už opäť plne funkčný,“ dodal magistrát.

Nočnej nehode Andreja Danka sa v reportážach v Správach RTVS venovali redaktori Oliver Remiáš a Jakub Horáček:

Danko o nehode prehovoril aj vo videu na sociálnej sieti. „Narazil som do stĺpa, ohlásil som to poisťovni, oznámil som to magistrátu. Ak treba ešte niečo urobiť, všetko si splním,“ uviedol Danko s tým, že spolupracuje s políciou. „Verím, že poisťovňa sa s tým vysporiada a keby nie, som si vedomý svojej zodpovednosti,“ dodal.

Polícia dychovú skúšku nevykonala

Situácie, kedy musí účastník nehody kontaktovať políciu, sú presne špecifikované. Patrí medzi ne napríklad to, ak sa pri nehode poškodí majetok štátu alebo obce (dopravná značka, cesta, zvodidlá) alebo ak hmotná škoda, ktorá vznikla pri nehode, presahuje sumu 3 990 eur.

Bratislavská polícia potvrdila nočnú udalosť na križovatke ulíc Repašského – Saratovská. Po príchode hliadky na miesto dopravnej nehody sa tam vodič ani motorové vozidlo nenachádzali, uviedli policajti.

„Z uvedeného dôvodu nebolo v čase príchodu hliadky polície na miesto zrejmé, kto bol jej účastníkom a rovnako nemohlo dôjsť ani k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu vodiča,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Na miesto incidentu boli vyslaní vo štvrtok (11. 1.) krátko pred 23.30 hod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko