Na hlavný obsah

Úplatkárska kauza na Mestskej polícii v Bratislave: NAKA zadržala šesť osôb

Zásah sa má týkať ľudí, ktorí riešia odťahovanie áut

Úplatkárska kauza na Mestskej polícii v Bratislave: NAKA zadržala šesť osôb
Ilustračná snímka - budova Mestskej polície v Bratislave. Foto: RTVS

Na stanici Mestskej polície v bratislavskom Novom Meste zasahovali príslušníci NAKA. V rámci akcie s krycím názvom ,,Meskáč“. Prišli si pre mestských policajtov, ktorých obvinili zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a z úplatku.

Šesť mestských policajtov sa chystalo na rannú pracovnú poradu. Do práce sa však nedostali. Na mieste ich čakala NAKA. K tichému zásahu došlo pred siedmou ráno. Kauza má súvisieť s odťahovaním áut.

Zásahu NAKA na stanici Mestskej polície v Bratislave sa v Správach RTVS venovala redaktorka Karolína Janičíková:

,,Po spolupráci Mestskej polície Bratislava a NAKA došlo k zadržaniu šiestich príslušníkov mestskej polície, ktorí sú obvinení zo zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ informoval vedúci odd. komunikácie Mestskej polície Bratislava Peter Borko.

Na zásah upozornil denník Sme. Podľa ich informácií ide o príslušníkov oddelenia pre dopravu a parkovanie, kde sa riešia priestupky súvisiace s nesprávnym parkovaním a odťahovaním áut. Ku kauze sa na sociálnej sieti vyjadril aj primátor Bratislavy Matúš Vallo.

,,Služobne najmladší z obvinených nastúpil do mestskej polície v roku 2015. Najstarší tam pracuje od roku 1991,“ napísal na sociálnej sieti.

Obvinených zadržali

Práve z tejto časti statusu podľa denníka vyplýva, že medzi obvinenými by mohol byť aj jeden zo zakladateľov mestskej polície. Polícia momentálne obvinených vypočúva, vzápätí sa prokurátor rozhodne, či podá návrh na vzatie do väzby. O tom by neskôr rozhodoval súd.

,,Zadržali sme šiestich obvinených osôb pre podozrenie z trestných činov zneužívanie právomoci verejného činiteľa a prijímanie úplatku. Aktuálne vykonávame všetky potrebné procesné úkony, a z tohto dôvodu nie je možné poskytnúť viac informácií,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Všetci obvinení sú momentálne zadržaní. Deň zásahu bol zároveň ich posledným dňom na pracovných pozíciách.

Na to, aby mestská polícia predišla takejto korupcii začala obmedzovať kontakt medzi policajtom a priestupcom. Vodičovi môže prísť pokuta do schránky trvalého pobytu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny