Na hlavný obsah

NHL: Fehérváry a Pospíšil si pripísali asistencie, Tatarov Seattle zaznamenal druhú prehru za sebou

Fehérváry si pripísal už ôsmy bod.

NHL: Fehérváry a Pospíšil si pripísali asistencie, Tatarov Seattle zaznamenal druhú prehru za sebou
Uprostred hokejista Martin Fehérváry počas zápasu Anaheim Ducks a Washington Capitals. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Martin Fehérváry prispel asistenciou k víťazstvu Washingtonu, ktorý v noci na stredu (17. 1.) zdolal v zámorskej NHL Anaheim 2:0. Rovnako asistenciu si v drese Calgary pripísal útočník Martin Pospíšil a Flames aj vďaka tomu triumfovali nad Arizonou 3:2 po predĺžení.

Fehérváry zaznamenal tiež jeden plusový bod, na ľade strávil 21:57 min a bol druhý najvyťažovanejší obranca Capitals. V zostave Washingtonu chýbal v treťom zápase za sebou kapitán Alexander Ovečkin, ktorý s tímom absolvoval ranné rozkorčuľovanie, napokon však pre zranenie nenastúpil.

Capitals sa ujali vedenia 38 sekúnd pred koncom prvej tretiny, keď sa puk odrazil k obrancovi Ethanovi Bearovi a ten prekonal Johna Gibsona. Washington poistil svoj triumf 58 sekúnd pred záverečnou sirénou – Fehérváry v obrannom pásme priťukol puk Tomovi Wilsonovi, ktorý ho poslal cez celé klzisko do opustenej bránky.

Pre slovenského zadáka to bol ôsmy bod (2+6) v 36 dueloch v sezóne. Brankár Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 24 striel súpera a zaznamenal prvé čisté konto v sezóne.

Calgary s neľahkým začiatkom

Pospíšil nastúpil na krídle tretieho útoku a odohral 14:39 min. Calgary prehrávalo doma s Arizonou po góloch Seana Durziho a Logana Cooleyho ešte na začiatku 49. minúty o dva góly 0:2.

Flames však potom v priebehu 63 sekúnd dokázali vyrovnať a poslať duel do predĺženia. Najskôr sa presadil americký útočník Blake Coleman a následne sa blysol Pospíšil.

Záber zo zápasu NHL Arizona Coyotes proti Calgary Flames.
Záber zo zápasu NHL Arizona Coyotes proti Calgary Flames.Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Slovák nabral v strednom pásme rýchlosť. Po pravej strane prekorčuľoval obrancu Troya Stechera a efektnou prihrávkou jednou rukou pripravil gól Nazemovi Kadrimu. Coyotes urobili v predĺžení zlé striedanie, za ktoré prišiel trest. V početnej výhode nekompromisným švihom rozhodol bieloruský útočník Jegor Šarangovič.

Za Calgary hral aj ďalší Slovák Adam Ružička, ktorý v pozícii štvrtého centra nebodoval v ôsmom stretnutí za sebou a odohral 9:19 min. Flames vyhrali prvýkrát v sezóne štyri zápasy za sebou, Pospíšil má po 32 dueloch bilanciu 4+7.

Tatarov Seattle s ďalšou prehrou

Seattle v zostave s útočníkom Tomášom Tatarom zaknihoval druhú prehru za sebou po prechádzajúcej deväťzápasovej víťaznej sérii. Kraken po neúspechu na ľade Pittsburghu (0:3), podľahli vonku aj New Yorku Rangers 2:5.

Tatar opäť figuroval v elitnom útoku svojho tímu, odohral 14:14 min, no do štatistík sa nezapísal. Na 60-bodovú métu sa dostal v 43. zápase sezóny ruský útočník Artemij Panarin, ktorý asistenciou prispel k triumfu Rangers. Rýchlejšie v histórii organizácie nazbieral 60 bodov iba český útočník Jaromír Jágr v ročníku 2005/06 (za 39 stretnutí).

Kanadský útočník Nathan MacKinnon si pripísal na konto dve asistencie pri víťazstve Colorada nad Ottawou 7:4. Center prvého útoku Avalanche predĺžil svoju bodovú sériu na deväť duelov, v ktorých nazbieral 16 bodov (4+12).

„Lavíny“ v polovici zápasu prehrávali o dva góly, no za obratom nepriaznivého stavu ich naštartoval v 37. minúte kontaktným gólom fínsky útočník Mikko Rantanen. Colorado presný zásah do šatne nakopol a v tretej časti rozhodli hostia štyrmi gólmi. Pri svojom úspešnom sezónnom debute predviedol 36 zákrokov brankár Justus Annunen.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport