Na hlavný obsah

Prvý triumf Švajčiarky Häckiovej-Grossovej. M. Remeňová urobila na strelnici až sedem chýb

Žltý dres líderky SP si udržala I. L. Tandrevoldová.

Prvý triumf Švajčiarky Häckiovej-Grossovej. M. Remeňová urobila na strelnici až sedem chýb
Švajčiarska biatlonistka Lena Häckiová-Grossová. Foto: TASR/AP

Švajčiarska biatlonistka Lena Häckiová-Grossová dosiahla svoj premiérový triumf vo Svetovom pohári. V talianskej Anterselve vyhrala v piatok (19. 1.) skrátené vytrvalostné preteky na 12,5 km pred Francúzkami Juliou Simonovou (+20,2) a Lou Jeanmonnotovou (+31,4).

Jediná slovenská zástupkyňa Mária Remeňová urobila na strelnici až sedem chýb a skončila s viac ako osemminútovou stratou na 84. pozícii.

Häckiová-Grossová vybielila všetkých dvadsať terčov a tešila sa zo svojho iba tretieho pódiového umiestnenia v kariére. Doterajším maximom 28-ročnej Švajčiarky bolo druhé miesto v tohtosezónnej stíhačke v Hochfilzene.

Simonová doplatila na dve chyby na strelnici a 90 trestných sekúnd (45 za netrafený terč), jej krajanka Jeanmonnotová sklopila 19 z 20 terčíkov. Okrem víťazky mali stopercentnú streleckú bilanciu zo špičky už iba Nemka Vanessa Voigtová (4. miesto) a Jessica Jislová z Česka (11. miesto).

Žltý dres líderky celkovej klasifikácie seriálu si udržala Ingrid Landmark Tandrevoldová z Nórska. V piatok jej patrilo 11. miesto s tromi chybami a stratou takmer dve minúty na Häckiovú-Grossovú.

V sobotu (20. 1.) sú v Anterselve na programe mix štafety a v nedeľu preteky mužov i žien s hromadným štartom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport