Na hlavný obsah

Ruské strely zasiahli hotel v Charkove. Najmenej 11 ľudí utrpelo zranenia

Jeden zranený je vo vážnom stave.

Najmenej 11 ľudí zranili dve ruské strely, ktoré v noci na štvrtok (11. 1.) zasiahli pozemok hotela v Charkove. Oznámil to šéf charkovskej oblastnej vojenskej správy Oleh Synehubov. Jeden zranený je podľa neho vo vážnom stave.

V hoteli sa podľa starostu tohto druhého najväčšieho ukrajinského mesta Ihora Terechova nachádzali výlučne civilisti, pričom medzi zranenými sú aj tureckí novinári. Synehubov uviedol, že pri ruskom útoku zranili štyroch mužov vo veku 31 až 38 rokov a sedem žien od 23 do 71 rokov.

Ukrajinské médiá zverejnili zábery z miesta, na ktorých sú vidieť hromady trosiek v chodbách budovy, zničené okná i prepadnuté múry a záchranári, ktorí prechádzajú sutiny.

Charkov podľa predbežných údajov ukrajinských úradov v stredu okolo 22.30 h miestneho času zasiahli ruské rakety S-300, pôvodne protiletecké, ale používané aj k útokom na pozemné ciele.

„Jedna strela dopadla vedľa hotela, hneď pri plote. Druhá zasiahla neďaleký prístenok,“ povedal verejnoprávnej stanici Suspilne šéf Charkovskej polície Volodymyr Tymoško. Aj podľa neho hotel často využívali novinári.

„Bol som v kúpeľni a to ma zachránilo. Spadol som, buchol sa do hlavy a potom som ležal na podlahe, „povedal Suspilne jeden z ubytovaných v hoteli Mychajlo Bebeško. „Druhý výbuch vyhodil z pántov všetky dvere a bolo šťastie, že som bol na podlahe,“ dodal.

Charkov, ležiaci neďaleko ruských hraníc, je od začiatku ruskej invázie na Ukrajine pred takmer dvoma rokmi častým cieľom ruských útokov. Moskva napriek dôkazom ukrajinských úradov, médií a medzinárodných organizácií a inštitúcií trvá na tom, že na civilné ciele neútočí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet