Na hlavný obsah

Ruské útoky na Ukrajinu budú intenzívnejšie, vyhlásil Putin

Reagoval na víkendový útok na Belgorod.

Ruské útoky na Ukrajinu budú intenzívnejšie, vyhlásil Putin
Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Rusko zintenzívni údery na vojenské ciele na Ukrajine, vyhlásil v pondelok (1. 1.) prezident Vladimir Putin. Reagoval na víkendový útok na ruské mesto Belgorod, informovala agentúra AFP.

Pri útoku na Belgorod v sobotu (30. 12.) podľa ruských úradov zahynulo 24 ľudí a ďalších vyše 100 utrpelo zranenia. Došlo k nemu po tom, ako Moskva v piatok (29. 12.) podnikla rozsiahle útoky raketami a dronmi na ukrajinské mestá.

Najväčší vzdušný úder na Ukrajinu od začiatku vojny, s výnimkou prvých dní neustáleho bombardovania, si podľa tamojších predstaviteľov vyžiadal najmenej 40 mŕtvych.

„Zintenzívnime údery, žiaden zločin proti civilistom nezostane nepotrestaný, to je isté,“ povedal Putin v pondelok počas návštevy vojenskej nemocnice. Rusko bude podľa neho pokračovať v zasahovaní „vojenských zariadení“.

„Robíme to dnes a zajtra v tom budeme pokračovať,“ uviedol Putin. Ukrajinská armáda v pondelok oznámila, že Rusko na krajinu uplynulú noc vyslalo rekordný počet útočných dronov.

Šéf Kremľa označil útok na Belgorod za „teroristický“ a ukrajinské sily obvinil, že cielili „priamo na centrum mesta, kde sa prechádzali ľudia pred Silvestrom“. Zopakoval tvrdenie, že Ukrajinu využíva Západ na „vyriešenie svojich problémov“ s Ruskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet