Na hlavný obsah

Škriniarov klub potvrdil, že slovenskú oporu čaká operácia. Jeho štart na ME môže byť ohrozený

PSG neuviedol, ako dlho bude pauzovať.

Škriniarov klub potvrdil, že slovenskú oporu čaká operácia. Jeho štart na ME môže byť ohrozený
Slovenský futbalista Milan Škriniar. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar podstúpi na budúci týždeň v katarskej Dauhe operáciu zraneného ľavého členka. V sobotu (6. 1.) o tom informoval jeho klub Paríž St. Germain, no neuviedol, ako dlho bude pauzovať.

„Milan Škriniar, ktorý má vykĺbené laterálne peroneálne šľachy v ľavom členku, podstúpi budúci týždeň operáciu v nemocnici ASPETAR v Dauhe. Neskôr poskytneme ďalšiu aktualizácia,“ uviedol klub na svojej oficiálnej webovej stránke.

Kapitán slovenskej reprezentácie si zranil členok v stredajšom zápase o francúzsky Superpohár proti FC Toulouse (2:0). Škriniar získal s PSG svoju prvú trofej od letného prestupu z Interu Miláno.

Duel v Parku princov však nedohral a v 71. minúte prenechal miesto na ihrisku Brazílčanovi Lucasovi Beraldovi. Ten prišiel do Paríža medzi vianočnými sviatkami zo Sao Paula.

„Nanešťastie, po zápase s Toulouse, lekári spravili Milanovi testy a zistili, že potrebuje operáciu. Pokiaľ ju nepodstúpi a my neuvidíme, ako to pôjde, nebudeme vedieť, ako dlho bude pauzovať. Je to škoda, ako vždy, keď sa nejaký hráč zraní. Je to zlá správa,“ povedal tréner PSG Luis Enrique v predvečer pohárového zápasu s Revelom zo šiestej ligy.

PSG čaká v druhej polovici sezóny okrem obhajoby titulu v Ligue 1 aj osemfinále Ligy majstrov, súperom St. Germain bude Real Sociedad. Podľa agentúry AFP môže Škriniar vynechať oba duely so španielskym tímom (14. februára, 5. marca) a mal by pauzovať niekoľko týždňov. Zatiaľ sa nevie, či je ohrozená jeho účasť na majstrovstvách Európy.

PSG chýba aj ďalší stredný obranca Presnel Kimpembe, ktorý má problém s achilovkou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport