Na hlavný obsah

Súd prepustil Mariána Magáta z väzby na slobodu. Čelí obžalobe z extrémizmu

Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť.

Súd prepustil Mariána Magáta z väzby na slobodu. Čelí obžalobe z extrémizmu
Marián Magát čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku rozhodol o prepustení obžalovaného Mariána Magáta z väzby na slobodu.

Nahradil ju písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť.

Obžalovaný preto zostáva až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR vo väzbe. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Hovorkyňa priblížila, že samosudca uložil obžalovanému aj ďalšie obmedzenia a povinnosti. Ide napríklad o povinnosť oznámiť príslušným orgánom každú zmenu miesta pobytu. Má takisto „zákaz vykonávať činnosť, pri ktorej došlo k spáchaniu trestného činu“.

Nemôže vystupovať a zúčastňovať sa na demonštráciách či publikovať príspevky na sociálnych sieťach. Pravidelne sa musí dostaviť aj k probačnému a mediačnému úradníkovi.

Marián Magát čelí obžalobe z páchania rozsiahlej a dlhodobo páchanej závažnej extrémistickej trestnej činnosti. Minulý týždeň mu ŠTS vymeral šesťročný trest väzenia. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor avizovali podanie odvolania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko