Na hlavný obsah

Svetový pohár prinesie pre návštevníkov Jasnej aj určité obmedzenia

Trať budú môcť po pretekoch využiť aj návštevníci.

Svetový pohár prinesie pre návštevníkov Jasnej aj určité obmedzenia
Ilustračná snímka - lyžiari v Jasnej. Foto: RTVS

Kto by chcel tento víkend vidieť v Jasnej najlepšie lyžiarky sveta, bude si musieť privstať. Návštevníkom odporúčajú príchod do strediska medzi štvrtou a šiestou hodinou rannou. Aj tých, ktorí majú povolený vjazd do Demänovskej doliny, budú púšťať len do pol ôsmej ráno.

Pod Chopkom v pondelok (15. 1.) finišovali s úpravou pretekárskej dráhy. ,,Počas celého roka sa robí pre turistov a tu potrebujeme trať tvrdú, nie celkom ľadovú. Takže sa do nej dáva podstatne viac vody,“ hovorí športová riaditeľka pretekov Jana Palovičová.

Pretekársku trať po skončení Svetového pohára budú môcť využiť aj návštevníci strediska. Aj keď trochu upravenú. „Pokiaľ by to bolo veľmi ľadové, tak im to budú rozbíjať. Nepotrebujeme úrazy,“ uviedla Palovičová.

Prípravám na preteky Svetového pohára v Jasnej sa v Správach RTVS venoval redaktor Milan Velecký:

Hotové sú aj amfiteátre – zo snehu v strmých svahoch zjazdoviek. Tribúny treba ešte dokončiť. V Jasnej čakajú 12-tisíc návštevníkov.

„Už od štvrtej rána do deviatej večer máme zabezpečených 100 kyvadlových autobusov. Odporúčam prísť čo najskôr na odstavné plochy, ktoré máme pripravené v Demänovej pri diaľnici,“ radí predseda organizačného výboru Jasná 2024 Jiří Trumpeš.

Pripravených je 7,5-tisíc miest na parkovanie. Vlastným autom sa do doliny dostanú len ubytovaní a tí, ktorí si kúpili povolenie. Aj tí len do pol ôsmej ráno. Od pol siedmej otvoria stánky s občerstvením, od siedmej začnú jazdiť lanovky.

,,Čo by si určite brať nemali, to sú akékoľvek sklenené fľaše, najmä s alkoholom, alebo čímkoľvek iným. Akékoľvek zbrane alebo ostré a nebezpečné predmety. A, samozrejme, ani žiadnu pyrotechniku ani nič také. Ani zvieratá.“ dodáva Trumpeš.

A do diváckych zón ani lyže. Aj keď stredisko bude cez víkend otvorené aj pre bežných lyžiarov, výhodnejšie bude zvoliť dopravu z južnej strany cez Chopok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport