Na hlavný obsah

V Tunisku sa ľudia otrávili alkoholom. Štyria zomreli a ďalších 40 museli hospitalizovať

Miestna polícia zadržala osobu, ktorá alkohol dodávala.

V Tunisku sa ľudia otrávili alkoholom. Štyria zomreli a ďalších 40 museli hospitalizovať
Ilustračná snímka pohárov s alkoholom. Foto: Pixabay

Štyria ľudia zahynuli a 40 ďalších museli v nedeľu (7. 1.) hospitalizovať po otrave alkoholom na juhu Tuniska, uviedli tamojšie úrady. Informovala o tom agentúra AFP.

V prípade sa začalo vyšetrovanie a tuniská polícia zadržala osobu, ktorá alkohol dodávala, oznámil hovorca súdu v meste Medenine.

Prebieha tiež analýza alkoholu s cieľom zistiť príčinu masovej otravy. Zo 40 preživších už väčšina opustila nemocnicu, niektorých však previezli na liečenie do metropoly Tunis.

K otravám nesprávne vyrobeným alebo kontaminovaným alkoholom dochádza v Tunisku často a niekedy končia smrťou, píše agentúra AFP.

V roku 2021 tuniské úrady oznámili päť úmrtí a hospitalizáciu ďalších 25 v meste Kasserine na západe krajiny po požití kontaminovaného alkoholu.

V máji 2020 bolo otrávených 39 ľudí po požití metanolu neďaleko mesta Kairouan; šesť z nich zomrelo.

Konzumácia podomácky vyrobeného alkoholu je bežná v niektorých robotníckych štvrtiach metropoly Tunis i v odľahlých regiónoch krajiny, kde je vysoká miera chudoby. Alkohol, ktorý je nelegálny, je často oveľa lacnejší ako ten, ktorý sa predáva v obchodoch, spresňuje AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet