Na hlavný obsah

Koalícia sa zhodla na zmene rokovacieho poriadku Národnej rady SR, vyhlásil T. Taraba

Remišová tvrdí, že chcú opozícii zapchať ústa.

Koalícia sa zhodla na zmene rokovacieho poriadku Národnej rady SR, vyhlásil T. Taraba
Poslankyňa Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom, SNS) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Foto: RTVS

Koaliční partneri sa jednoznačne zhodli na zmene rokovacieho poriadku Národnej rady SR. Vyhlásil to minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

Súčasťou zmien je, aby sa pozmeňujúce návrhy poslancov už nečítali v pléne a nenaťahoval sa tak čas rozpravy. Druhou má byť právo ministrov dávať faktické poznámky. „Aby sa ľudia na túto agóniu a bezvládie, ktoré opozícia spôsobuje, nemuseli prizerať,“ uviedol.

Skracovanie času vystúpenia poslancov vraj podľa ministra pointou zmeny nie je. Chcú, aby parlament fungoval plynule. Poslankyňa Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) reagovala, že zmenou chce koalícia len zapchať ústa opozícii, označila to za „náhubkový“ zákon.

Hostia debatovali aj o zmenách v Trestnom zákone. Podľa Tarabu je hlavným cieľom znížiť zbytočne vysoké trestné sadzby. Remišová tvrdí, že táto zmena ohrozí všetkých občanov Slovenska a pomôže len niekoľkým ľuďom blízkym koalícii.

Poslankyňa spomenula aj výrok premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o platoch ministrov a poslancov. Remišová tvrdí, že vláda chce zvyšovať platy svojich členov, zatiaľ čo platy učiteľov zmrazili.

Taraba odvetil, že Fico reagoval na fakt, že niektorí poslanci majú vyššie platy ako ministri, a to aj napriek tomu, že ministri sú nositeľmi väčšej miery zodpovednosti. S vyššími platmi pre ministrov súhlasí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko