Na hlavný obsah

Po policajnom zásahu na bratislavskej univerzite obvinili študentku

Mala v ten deň absolvovať dekanský termín.

Po policajnom zásahu na bratislavskej univerzite obvinili študentku
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Polícia v súvislosti s utorkovým (13. 2.) zásahom na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave obvinila 22-ročnú Lauru D z okresu Nové Zámky. Čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Ako spravodajský portál tvnoviny.sk v stredu (14. 2.) uviedol, šíriteľka správ o mužovi, údajnom bývalom študentovi, ktorý sa jej vyhrážal, mala v deň incidentu absolvovať skúšku. Navyše malo ísť o dekanský termín – jej poslednú šancu zostať študentkou na univerzite.

V prípade, že by sa študentkina vina preukázala, hrozí jej trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Polícia dodala, že študentku stíhajú na slobode, pričom pripomenula, že za šírenie poplašnej správy môže v istých prípadoch hroziť až osem rokov väzenia.

Zásah polície v priestoroch bratislavskej univerzity pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu trval niekoľko hodín. Ich prevádzku obnovili v popoludňajších hodinách. Univerzita Komenského ešte v utorok potvrdila, že pripravuje bezpečnostné opatrenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny