Na hlavný obsah

Súd s oligarchom N. Bödörom odročili, obžalovaný sa nedostavil

Chce byť však prítomný pri výsluchu a dokazovaní.

Súd s oligarchom N. Bödörom odročili, obžalovaný sa nedostavil
Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Foto: RTVS

Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku prerušila proces v korupčnom prípade Norberta Bödöra. Hlavné pojednávanie bude pokračovať v pondelok 19. februára.

Obžalovaný sa na začiatok procesu v pondelok (12. 2.) nedostavil z dôvodu práceneschopnosti a chce byť prítomný pri výsluchu svedkov a dokazovaní.

Obhajca obžalovaného Marek Para potvrdil, že Bödör sa chce zúčastniť na najbližšom hlavnom pojednávaní. Tiež informoval, že s klientom podal trestné oznámenie na dozorujúceho prokurátora Petra Mikuláša.

Orgány činné v trestnom konaní podľa nich účelovo rozdelili skutok svedka, v tomto prípade Bernarda Slobodníka, na dva prečiny, aby mohol dostať podmienečný trest.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry bližšie okolnosti k trestnému oznámeniu nepoznal. V prípade ho podľa jeho slov zatiaľ nevypočuli.

Norberta Bödöra, ktorý figuruje aj v kauze Dobytkár, obžalovali z prečinu podplácania, vinu odmieta. Úplatok mal poskytnúť vo výške 50-tisíc eur. Ten mal súvisieť s pomocou v konkrétnej trestnej veci v prospech inej osoby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko